Rainbow Cake Bars

Recept voor rainbow cake bars.

Soms moet je het leven even wat leuker maken. Niet omdat het per se nodig is maar maar meer omdat er ook geen reden is om het niet te doen. Zo kan je natuurlijk “gewone” cake maken maar waarom zou je niet lekker over de top gaan en er even een portie regenboog tegenaan gooien?!

rainbow cake bars

Natuurlijk maakte ik deze rainbow cake bars voor een groot deel omdat Fayah het leuk zou vinden (missie geslaagd) maar verassend genoeg vond ook de hubster ze heel erg lekker!

rainbow cake bars

Kortom, wil je blije gezichten? Ren dan de keuken in voor deze over de top -maar heel erg lekkere- rainbow cake bars!

rainbow cake bars

Recept Rainbow Cake Bars (6-8 stuks).

Ingrediënten:

  • 140 gr. suiker
  • 120 gr. bloem
  • 8 gr. bakpoeder
  • 1 ei
  • 35 gr. zonnebloemolie
  • 120 ml. melk
  • snufje zout
  • ¼ tl. vanille aroma
  • verschillende kleurstoffen
  • 50 gr. witte chocola
  • 25 ml. slagroom
  • spinkles

Extra

  • brownieblik van 15×25 cm
  • bakpapier

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Doe de bloem, zout, bakpoeder en suiker samen in een kom en roer dit door elkaar.
  • Neem een andere kom of maatbeker en meng hierin de melk, vanille, olie en het ei door elkaar.
  • Voeg de helft van de natte ingrediënten toe en mix tot een egaal beslag ontstaat.
  • Voeg nu beetje bij beetje de rest van de natte ingrediënten toe en mix tussendoor steeds tot er geen klontjes meer inzitten.
  • Verdeel het beslag over 4 kommetjes en geef ieder deel beslag een ander kleurtje met behulp van de kleurstoffen.
  • Bekleed het brownieblik met bakpapier en giet hier het beslag in, doe dit om en om met iedere kleur een beetje zodat ieder stuk cake straks meerdere kleurtjes heeft. Eventueel kan je met een saté prikker lijntjes door het beslag trekken om de kleuren iets te laten mengen.
  • Bak de cake in 20-25 minuten gaar.
  • Laat de cake volledig afkoelen voor je verder gaat.
  • Verwarm de slagroom en los hier een klein beetje kleurstof in op.
  • Smelt de chocola au bain marie en roer hier de slagroom doorheen tot je een egaal mengsel krijgt.
  • Giet het chocolade mengsel nu in streepjes over de cake (dit kan makkelijk met een spuitzakje of theelepel).
  • Strooi meteen de sprinkles over de cake, even afkoelen, in stukken snijden en klaar zijn je rainbow cake bars!

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Dit vind je vast ook leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *