Vrolijke paas ei taart

paas ei taart

Het is lente! Eindelijk zouden we dan toch echt richting het mooie weer moeten gaan en jeetje wat ben ik daar aan toe! Om alvast lekker in de voorjaarssferen te komen bakte ik een paas ei taart, een vrolijke taart versierd met kievits paas eitjes.

De taart zelf is vrij eenvoudig maar meer heeft deze taart ook echt niet nodig, een goede luchtige en smeuïge chocoladecake als basis met een luchtige botercrème ertussenin.

paas ei taart

De hoge toefjes op de taart zien er prachtig uit maar hou je nou niet zo van een grote hap crème, laat de toefjes dan weg of schep ze gewoon even aan de kant voordat je de taart opeet.

paas ei taart

De spikkels op deze paas ei taart geven de taart echt dat beetje extra en je maakt ze heel eenvoudig. Doe wat cacao, vanille en een paar druppels water in een kommetje en spetter dit mengsel met een (nieuw/schoon) schilderskwastje op de taart.

Recept Paas Ei Taart (ca. 12 personen).

Ingrediënten:

Cake

  • 200 gr. bloem
  • 40 gr. cacao
  • 280 gr. kristalsuiker
  • 16 gr. bakpoeder
  • ¼  tl. zout
  • 75 gr. olie
  • 240 ml. melk
  • 2 eieren
  • ½ tl. vanille aroma

Botercrème

  • 450 gr. poedersuiker
  • 200 gr. zachte boter
  • 2-4 el. melk
  • ½ tl. vanille aroma
  • kleurstof

Extra

  • 1 el. cacao
  • 1,5 tl. vanille aroma
  • klein beetje water
  • kwastje
  • bakblik(ken) van 15 cm doorsnee
  • bakspray/bakpapier
  • 8 kievits paaseitjes
  • spuitzak + spuitmondje

Bereidingswijze:

Cake

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de cakblik(ken) in met bakspray of bekleed ze met bakpapier.
  • Doe de bloem, cacao, suiker, zout en bakpoeder in een kom en roer dit door elkaar.
  • Doe de eieren, vanille, melk en olie in een kom en roer ook dit door elkaar.
  • Voeg nu beetje bij beetje de natte ingrediënten aan de droge ingrediënten toe en mix steeds goed tot een egaal beslag ontstaat.
  • Verdeel het beslag over 3 bakblikken en bak ze in 30-40 min. gaar.
    (Je kan ook 1 bakblik gebruiken en alle lagen achter elkaar bakken)
  • Laat de cake volledig afkoelen voor je de taart in elkaar gaat zetten.

Botercrème

  • Klop de boter bleek en luchtig.
  • Voeg de helft van de poedersuiker toe en mix tot alle poedersuiker is opgenomen.
  • Voeg de rest van de poedersuiker samen met de melk en het vanille aroma toe.
  • Mix op hoge snelheid minimaal 5 minuten. (Doe dit echt 5 minuten, door het lange mixen krijg je een mooie en lekkere romige crème die niet naar een pakje boter smaakt).
  • Voeg een druppel voor druppel kleurstof toe en mix tussendoor steeds kort door tot de goede kleur bereikt is. De hoeveelheid kleurstof kan per merk verschillen, begin dus met een klein beetje en voeg steeds extra kleurstof toe totdat je tevreden bent met de kleur.

Samenstellen

  • In de meeste gevallen bakt deze cake aardig plat aan de bovenkant, is dit niet helemaal het geval (dit kan aan de oven liggen) snij de bovenkant dan recht af zodat de taart een mooie platte bovenkant krijgt.
  • Leg de eerste laag cake op een taartschaal of bord en en schep er 2 grote lepels botercrème op, verdeel dit egaal over de cake en leg er de 2e laag cake op en verdeel ook hier weer 2 grote lepels botercrème over.
  • Leg de laatste cake laag op de taart en smeer de hele taart in met een dun laagje botercrème en zet de taart minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Haal de taart uit de koelkast en verdeel de rest van de botercrème over de taart. Probeer de taart nu zo netjes mogelijk af te smeren en laat de taart weer minimaal 30 minuten afkoelen in de koelkast.
  • Maak een redelijk dik papje van de cacao, vanille en voeg water toe tot het dun genoeg is om spetters mee te maken.
  • Doop een kwastje in het cacao mengsel en en spat hiermee spetters op de taart.
  • Doe de overgebleven botercrème in een spuitzak met spuitmondje en spuit toeven op de taart. Maak de paas ei taart af door op iedere toef een kievits paasei te leggen.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Ook lekker…

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *