Frisse Citroen Cupcakes

citroen cupcakes

Heel langzaam gaan we weer richting de zomer en ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik krijg dan veel meer zin in frisse smaken. Met deze citroen cupcakes heb ik even zitten stoeien voordat ik het perfecte recept had dat heerlijk fris smaakte en toch een luchtige cake had maar het is gelukt!

citroen cupcakes

Het recept voor deze cupcakes oogt misschien wat lang (en daardoor misschien ingewikkeld) maar ik kan je verzekeren dat het recept heel makkelijk is! Mocht je twijfelen dan lees gerust het recept door voor je begint te bakken, het zijn veel woorden maar ze zijn zo gemaakt!

Ben je geen hele grote zoetekauw? Spuit de toeven dan een stuk kleiner, daardoor haal je een groot gedeelte van de zoetigheid weg.

citroen cupcakes

Recept Frisse Citroen Cupcakes (12 stuks).

Ingrediënten:

Cupcakes:

  • 120 gr. bloem
  • 140 gr. suiker
  • 40 gr. boter
  • 8 gr. bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 tl. vanille aroma
  • 120 ml. melk
  • 1 ei

Citroen topping:

  • 300 gr. poedersuiker
  • 130 gr. boter
  • 2 el. melk
  • 1 el. citroensap
  • gele kleurstof

Citroensiroop:

  • 3 el. citroensap
  • 1 el. water
  • 2 el. suiker

Extra:

  • cupcakepapiertjes
  • spuitzak+spuitmondje
  • sprinkles
  • bakkwastje

Bereidingswijze:

Cupcakes:

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Doe de bloem, zout, bakpoeder en suiker samen in een kom en roer dit door elkaar.
  • Neem een andere kom of maatbeker en meng hierin de melk, vanille en het ei door elkaar.
  • Mix met een mixer de boter kort door de droge ingrediënten.
  • Voeg de helft van de natte ingrediënten toe en mix tot een egaal beslag ontstaat.
  • Voeg nu beetje bij beetje de rest van de natte ingrediënten toe en mix tussendoor steeds tot er geen klontjes meer inzitten.
  • Verdeel het beslag over 12 cupcakevormpjes en bak ze in ca. 25 min. gaar.
  • Laat de cupcakes volledig afkoelen voor je ze gaat decoreren.

Citroensiroop:

  • Doe het water, citroensap en suiker samen in een pannetje en breng dit aan de kook. Zodra alle suiker is opgelost haal je de pan van het vuur en laat je de siroop afkoelen.

Citroen topping:

  • Klop de boter met een mixer los en romig.
  • Voeg de poedersuiker, het water en de citroensap toe en mix dit in minimaal 5 minuten tot een luchtige en bleke crème.
  • Voeg een klein beetje gele kleurstof toe en mix dit kort door elkaar totdat alle crème egaal gekleurd is.

Samenstellen:

  • Neem de afgekoelde cupcakes en dep met behulp van een bakkwastje de citroensiroop op de cupcakes, wees niet te zuinig, hierdoor krijgen de cupcakes hun frisse smaak.
  • Doe de citroen topping in een spuitzak met spuitmondje en spuit toeven op de cupcakes, maak ze af door er wat sprinkles over te strooien.
  • Tenzij het heel erg warm is kunnen de cupcakes gewoon op kamertemperatuur bewaard worden.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *