Mon Chou Taart

mon chou taart

Vorige week plaatste ik al een recept voor een no-bake taart en normaal gesproken probeer ik alles zo te plannen dat er niet 2 keer kort na elkaar een soortgelijk iets online komt maar deze man chou taart is te lekker om niet te delen en dat het dan toevallig ook een on-bake taart is… ach who cares?!

mon chou taart

Recept Mon Chou Taart (24 cm doorsnee).

Ingrediënten:

  • 250 ml. slagroom
  • 200 gr. mon chou
  • 75 gr. witte basterdsuiker
  • 1 blik vlaaivulling (kersen)
  • 260 gr. bastognekoeken
  • 125 gr. boter
  • 2 zakjes vanillesuiker

Extra:

  • springvorm 24 cm doorsnede
  • bakpapier

Bereidingswijze:

  • Klem een stuk bakpapier tussen de de bodem en de rand van de springvorm en knip het overstekende deel af.
  • Smelt de boter in een pannetje op laag vuur tot alles vloeibaar is (maar de boter nog niet is gaan pruttelen).
  • Hak alle koekjes tot kruimels, dit kan met behulp van een keukenmachine of stop de koekjes in een ziplock zakje, maak het zakje dicht en rol er net zo lang met een deegroller overheen totdat alles verkruimeld is.
  • Roer de gesmolten boter door de koelkruimels en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk vervolgens alles goed aan met de bolle kant van een lepel en zet de springvorm in de koelkast.
  • Roer de mon chou samen met de basterdsuiker los.
  • Doe de vanillesuiker bij de slagroom en klop dit stijf (de slagroom is klaar als je de kom ondersteboven kan houden en de slagroom er niet uitvalt).
  • Roer beetje bij beetje de slagroom door het mon chou mengels en verdeel dit over de koekbodem.
  • Zet de taart nu minimaal 2 uur maar bijvoorkeur een nachtje in de koelkast.
  • Schep als laatste de vlaaivulling over de taart. Enjoy!

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Ook lekker…

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *