De Lekkerste American Pancakes!

american pancakes

Een van onze zondagse guilty pleasures zijn pannenkoeken en wel in alle vormen en maten, er gaat maar zelden een zondag voorbij zonder dat wij pannenkoeken voor ontbijt eten. Heel vaak zijn het deze heerlijke Hollandse pannenkoeken waarvan ik het recept al eerder deelde maar de laatste tijd wordt de Hollandse variant toch regelmatig ingeruild voor de Amerikaanse. “American Pancakes” dat klinkt toch stiekem al wat lekkerder? Met dit recept maak je echt de aller aller lekkerste!

american pancakes

Voor wie niet zo bekend zijn met American Pancakes even kort de verschillen. De Amerikaanse variant is iets kleiner, er zit reismiddel in waardoor de pannenkoeken hoger zijn en in tegenstelling tot de Hollandse pannenkoek eet je American Pancakes eigenlijk nooit met hartig beleg. Voor mij voelt een pancake altijd net iets meer als een gebakje dan een pannenkoek.

Amerikaanse pannenkoeken eet ik het liefst met een goede scheut karamel schenkstroop maar met poedersuiker of vers fruit smaken ze ook verrukkelijk!

american pancakes

Recept American Pancakes (2-3 personen).

Ingrediënten:

  • 200 gr. bloem
  • 12 gr. bakpoeder
  • ¼ tl. zout
  • 1 el. suiker
  • 300 ml. melk
  • 1 ei
  • 45 gr. boter
  • 1 tl. vanille
  • snufje kaneel
  • extra boter of olie om in te bakken.

Bereidingswijze:

  • Doe de bloem, zout, suiker, bakpoeder en kaneel in een kom en roer dit met een garde door elkaar.
  • Smelt de boter, dit kan in de magnetron (doe dit voorzichtig zodat het niet gaat pruttelen en je hele magnetron onder de boter zit) of in een pannetje.
  • Doe het ei, de vanille en de melk in een maatbeker of kom en roer dit goed door elkaar.
  • Doe de helft van het melkmengsel bij de droge ingrediënten en roer dit met een garde door elkaar tot het een egaal mengsel is en er geen klontjes meer in zitten.
  • Voeg de rest van de melk toe en roer weer tot een glad beslag ontstaat.
  • Giet de gesmolten boter bij het beslag en roer dit kort door elkaar.
  • Verwarm een klontje boter of olie in een koekenpan en bak hierin de pancakes aan beide kanten goudbruin. Per pancake gebruik ik een kleine soeplepel aan beslag.
  • Eet smakelijk!

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Ook lekker…

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *