Lactose vrije cake vol rozijnen en walnoten

lactose vrije cake
Lactosevrije kruidige cake

Het begon allemaal met zin in ontbijtkoek. Die had ik niet meer en na wat zoeken bleek ik ook niet de ingrediënten in huis te hebben om het zelf te maken maar… de trek was er wel. Wat gerommel en uitproberen later was dit het resultaat; een heerlijke lactose vrije cake die aardig wat weg heeft van ontbijtkoek maar dan nog net wat lekkerder (en waarschijnlijk ook een tikje ongezonder. Je kan niet alles hebben he).

lactose vrije cake

De cake is vrij stevig maar in combinatie met de noten en rozijnen vind ik dat heerlijk smaken! De rand is lekker knapperig en om de cake met een klein beetje minder schuldgevoel te kunnen eten heb ik helemaal geen vet of olie toegevoegd!

Nog een fijn voordeel van deze cake is dat er geen zuivel in zit! Ideaal voor mensen met bijvoorbeeld een lactose intolerantie of koemelkallergie! Het volgende plan is om ook de eieren weg te laten maar daar komt vast nog een vervolg recept van.

lactose vrije cake

Recept Lactose Vrije Cake | Kruidige Cake met Walnoten en Rozijnen.

Ingrediënten:

  • 250 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 250 gr. donkerbruine basterdsuiker
  • 100 ml. water
  • 2 eieren
  • 2 el. speculaaskruiden
  • 1,5 el. honing
  • 100 gr. walnoten
  • 100 gr. rozijnen

Extra:

  • cakeblik
  • heet water

Bereidingswijze:

  • Wel de rozijnen ca. 15 min. in heet water en dep ze voorzichtig droog.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe het bakmeel, basterdsuiker en de speculaaskruiden in een kom en roer dit met een garde door elkaar.
  • Voeg het water, de eieren en honing toe en roer tot een egaal mengsel ontstaat.
  • Hak de noten in stukken en roer deze samen met de rozijnen door  het beslag.
  • Vet een cakeblik in of bekleed deze met bakpapier.
  • Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in 50-60 minuten gaar.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *