Cups naar Gram omrekenen (+ milliliters en lepels!)

 

Ken je dat, je dwaalt rond op Pinterest en vindt een recept dat er overheerlijk uitziet, klikt door en… alle maten zijn in cups. Balen! Want hoewel er tegenwoordig best wel cups te krijgen zijn, is het bepruik van grammen veel nauwkeuriger. Daarom heb ik alles gewogen en gemeten en een handig lijstje gemaakt waarin ik alle cups naar gram heb omgerekend.

Vooral in Amerika wordt er veel gebruik gemaakt van cups en hoewel het lekker makkelijk wegschept is het niet heel nauwkeurig. Druk je de bloem wel of niet aan? Het kan een groot verschil maken. Om het wat makkelijker te maken heb ik van de meest gebruikte producten een lijstje gemaakt waarin de cups naar gram worden omgerekend maar ook naar milliliters en de inhoud van lepels. Ideaal om een recept om te kunnen rekenen naar maten die voor ons Hollanders lekker duidelijk zijn!

Tipje; bak je regelmatig een Amerikaans recept? Zet deze pagina dan in je favorieten en je hebt het lijstje altijd snel bij de hand.

cups naar gram

Mis je dingen in dit lijstje? Laat het vooral weten bij de comments dan kijk ik of de lijst nog completer kan maken!

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *