Basis recept voor een smeuïge vanille tulband

vanille tulband

Het werd tijd dat dit recept een plaatsje op het blog kreeg. Inmiddels staan er aardig wat recepten online maar een goed basis recept voor een vanille tulband was er helemaal tussendoor geschoten, dat kan natuurlijk niet en daarom -eindelijk- het recept online!

Met dit recept kan je goed variëren door dingen toe te voegen maar gewoon met alleen vanille is deze cake natuurlijk ook al heel lekker. Door het toevoegen van de griekse yoghurt in het recept blijft de cake heerlijk smeuïg en zeker bij een vrij basic cake als deze is dat extra belangrijk!

vanille tulband

Voor dit recept heb ik een tulband gebruikt van 21 cm doorsnee, is die van jou nu iets groter dan is dat natuurlijk geen probleem. Je kan ervoor kiezen om de cake te maken zoals in het recept (hij zal dan iets minder hoog worden) of voeg van alle ingrediënten zo’n 25% extra toe. Let er dan wel op dat je de oventemperatuur iets lager zet en de baktijd verlengd, met behulp van een sateprikker kan je controleren of de cake gaar is, zodra de prikker droog uit de cake komt is je vanille tulband gaar.

vanille tulband

Recept Vanille Tulband.

Ingrediënten:

  • 210 gr. bloem
  • 150 gr. suiker
  • ½ tl. baksoda
  • ¼ tl. zout
  • 60 ml. melk
  • 90 ml. Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 2 tl. vanille aroma
  • 115 gr. boter

Bereidingswijze:

Extra:

  • tulbandvorm  van ca. 21 cm doorsnede
  • bakspray of boter om de vorm in te vetten

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de tulbandvorm in.
  • Mix de boter zacht en romig.
  • Voeg de suiker toe en mix dit kort door.
  • Voeg de bloem, zout en baksode toe en mix tot het een zanderig geheel wordt.
  • Voeg nu de melk, yoghurt, eieren en vanille toe en mix tot er geen klontjes meer in zitten en een mooi egaal beslag ontstaat.
  • Schep het beslag in de tulbandvrom en bak de tulband in ca. 55 minuten gaar. De cake is gaar als je er een saté prikker in steekt en deze er schoon uitkomt.
  • Laat de cake ca. 10 minuten afkoelen voor je deze uit de vorm haalt.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Ook lekker:

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *