No-bake chocoladetaart met kersenvulling.

no bake chocoladetaart

Vorige week ontving ik een leuk pakketje van Dr. Oetker met daarin hun nieuwste taartmixen. Een ervan was voor een chocoladetaart, prima taart leek mij maar dat kon vast een stuk lekkerder en eerlijk is eerlijk de standaard versie zag er ook best een beetje saai uit. Ik bedacht er dus mijn eigen versie van en ik kan je vertellen; hij is lekker!

no-bake chocoladetaart

Deze taart valt wel zeker in de categorie “zeer machtig” dus snij er wat kleinere stukjes van dat dat je misschien gewend bent van iets wat er uitziet als een kwarktaart maar dan is deze taart echt heel erg lekker.

no-bake chocoladetaart

Ben je niet zo’n fan van pure chocola? Vervang dan de helft van de pure chocola door melkchocolade.

Doordat dit een “no-bake” taart is kan hij bijna niet mislukken, is de taart ideaal om te maken als het warm weer is (straks in de zomer) en zelfs zonder oven maak je zo toch een heerlijke taart.

no-bake chocoladetaart

Recept No-Bake Chocoladetaart met Kersen.

Ingrediënten:

  • 1 pak mix voor no-bake chocoladetaart
  • 160 gr boter
  • 200 gr pure chocolade
  • 500 ml slagroom
  • 100 ml water
  • 1 blik kersen vlaaivulling
  • 1 zakje vanillesuiker

Extra:

  • springvorm (24 cm doorsnede)
  • spuitzak met spuitmondje
  • mixer
  • hagelslag
  • bakpapier
  • eventueel 1 zakje klopfix

Bereidingswijze:

  • Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en klem hier de rand omheen. Knip het teveel aan bakpapier weg.
  • Smelt 60 gr. boter en roer hier de bodemmix doorheen. Verdeel de kruimelbodem over de bodem van de springvorm en druk deze aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm nu ca. 10 minuten in de koelkast
  • Smelt de overige 100 gr. boter samen met de chocolade au bain marie tot alles volledig gesmolten is en roer dit kort door elkaar.
  • Doe de taartmix, het water en de gesmolten chocolade samen in een kom en meng dit kort door elkaar.
  • Voeg 250 ml. slagroom toe en mix dit op hoge snelheid 2 minuten goed door.
  • Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de vlaaivulling over de bodem van de taart.
  • Schep vervolgens het chocolademengsel erop, strijk het glad met een spatel en laat de taart 2,5 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal de taart uit de koelkast en snij met een mes de taart los van de rand van de springvorm.
  • Klop de overige 250 ml. slagroom samen met de vanillesuiker stijf. Ga je de taart niet meteen eten? Voeg dan voor het kloppen 1 zakje klopfix toe aan de slagroom.
  • Doe de slagroom in een spuitzak met spuitmondje en spuit toeven langs de rand van de taart. Strooi als laatst een beetje hagelslag over de slagroom.
  • Deze taart bewaar je het beste in de koelkast. Eet smakelijk!

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Net niet wat je zocht? Misschien is dit dan iets voor jou!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *