Koffie cupcakes

koffie cupcakes

Even voor de duidelijkheid ik lust dus echt geen koffie en ben voor de testresultaten van deze koffie cupcakes volledig afgegaan op wat de hubster mij vertelde want ik heb ze zelf dus niet geproefd.

 

Soms moet je wat over hebben voor je vent dus maakte ik cupcakes die waarvan ik wist dat ik ze niet lekker zou vinden maar waar manlief des te meer van zou houden. Als ik niet beter zou weten zou ik denken dat hij volledig zou leven op koffie en daarom vond ik deze cupcakes wel gepast 😉

koffie cupcakes

De toef op deze cupcakes is redelijk hoog en persoonlijk vind ik de hubster dat bij deze topping heel erg lekker. Hou je nou niet zo van zoet of veel topping, maak dan een beetje minder en spuit de toeven niet zo hoog.

Recept Koffie Cupcakes (12 stuks).

Ingrediënten:

Cupcakes

  • 120 gr. bloem
  • 40 gr. boter
  • 140 gr. suiker
  • 1 tl. vanille
  • 1 ei
  • 8 gr. bakpoeder
  • 120 ml. melk
  • snufje zout

Topping

  • 130 gr. boter
  • 300 gr. poedersuiker
  • 1-2 el. melk
  • ½ tl. vanille

Extra

  • ½ kopje espresso
  • 30 gr. melkchocolade (ter decoratie)
  • 12 mokkaboontjes (ter decoratie)
  • cupcakepapiertjes/vorm
  • spuitzak + spuitmondje

Bereidingswijze:

Cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.
  • Voeg de boter toe en mix tot het iets kruimelig word en de grote stukken boter verdwenen zijn.
  • Doe het ei, de melk en vanille in een kom en roer dit door elkaar.
  • Voeg langzaam de natte ingrediënten aan de droge toe en mix tot een egaal beslag ontstaat.
  • Vul de cupcake papiertjes tot ⅔ met beslag en bak ze in ca. 30 goudbruin.
  • Laat de cupcakes volledig afkoelen voor je verder gaat.

Topping

  • Klop de boter met een mixer romig.
  • Voeg de helft van de poedersuiker toe en mix tot vrijwel alles is opgenomen.
  • Voeg de vanille, 1 el. melk en de rest van de poedersuiker toe en mix een paar minuten op hoge snelheid en kijk hoe dik de topping is. Mocht de topping te dik blijven kan je eventueel nog 1 el. melk toevoegen.
  • Mix nog een paar minuten op hoge snelheid, mix in totaal minimaal 5 minuten op hoge snelheid om ervoor te zorgen dat de topping echt luchtig is en niet smaakt naar een pakje boter.

Samenstellen van de cupcakes

  • Verdeel de espresso over de cupcakes. Je zou dit voorzichtig kunnen schenken maar veel makkelijker gaat het met behulp van een bakkwastje.
  • Doe de topping een een spuitzak met spuitmondje en spuit de toeven op de cupcakes.
  • Smelt ⅔ van de chocola au bain marie, haal de kom van de pan en roer er de overgebleven chocola doorheen tot alles volledig gesmolten is. Doe de chocola in een spuitzakje en maak hier lijntjes mee over de cupcakes. Leg tot slot op iedere cupcake een mokka boontje.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Ook leuk..

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *