De kledingkast van Fayah | Zo shop je op een budget!

Kom je ook snel in de verleiding om veel te veel geld uit te geven aan kinderkleding? Met deze tips houd ik alles binnen ons budget en ik geef je meteen een kijkje in de kledingkast van Fayah!

Vandaag een artikel in een categorie die eigenlijk nog niet bestond op het blog maar waar ik zeker vaak over nadenk; het budget. Over hoe en wat wij met “budgetten” doen wil ik nog een keer in een ander artikel uitleggen maar voor nu een kijkje in de kledingkast van Fayah. Wat zijn onze favoriete outfits? Hoe hou ik de kosten in de hand? En hoe komt het dat Fayah toch vaak merkkleding draagt? Ik leg het uit!

Allereerst even voor de duidelijkheid; ja, kleding kopen zou ik natuurlijk nog voor veel minder geld kunnen en dit is dan ook geen artikel over waar je de goedkoopste kleding koopt of wat jij per se zou moeten doen. Het is puur een uitleg van wat voor ons werkt, hoe ik het graag doe en waar wij blij mee zijn. Heb je er wat aan dan is dat fijn, zo niet dan mag je alles gerust weer heel snel vergeten 😉

Als ik om mij heen kijk zie ik veel kasten die veel voller zitten dan die van Fayah, ik heb het geluk dat Fayah erg voorzichtig is en totaal geen wildebras, daardoor hoef ik niet 3 keer per dag voor een nieuwe outfit te zorgen en ik kies er bewust voor om de dingen te kopen die ik echt leuk vind. Omdat die soms wat prijziger zijn neem ik voor lief dat ik minder kan kopen en dus wat vaker zal moeten wassen.

Dit is zo’n beetje alle kleding die Fayah heeft. Alleen sokken, ondergoed, sportkleding en pyjama’s liggen ergens anders. De trui is van SissyBoy en kocht ik met enorme kortig. Op de hanger is ie een beetje raar maar hij staat d’r geweldig!

In de kledingkast van Fayah vind je van alles terug, van budgetmerken tot de toch wel duurdere merkjes. Over het algemeen vind je er vooral veel Zara, Tumble ’n Dry en Sissyboy terug maar hoe doe ik dat met een budget?

Wat past nog?

Aan het begin van de lente en herfst haal ik alle kleding die geschikt is voor het komende half jaar uit de kast en laat het Fayah passen. Wat nog past gaat in de kast, wat te klein is geworden verkoop ik of gaat naar de kringloopwinkel. Ieder seizoen begin ik met een minimum aan kleding. In de winter wil dat zeggen dat ik 2 lange broeken prima vind samen met bijvoorbeeld 3 longsleeves, 4 truien, een vest en een paar rokjes. Net genoeg om het begin door te komen. Vaak lukt dat met de kleding die nog goed was van vorig jaar en zo niet dan koop ik net genoeg om altijd iets schoons in de kast te hebben liggen.

Doordat ik niet meteen enorm insla heb ik de ruimte om die veel te leuke trui die de daarop volgende weken ineens voorbij komt toch te kopen zonder schuldgevoel.

Wacht op de sale.

Aangezien de sale altijd begint net voor het echt koud (winter) of echt warm (zomer) wordt koop ik de rest van de kleding meestal in de sale. Vanaf dat het me een beetje begon te lukken om de groei van Fayah goed in te schatten kocht ik ook af en toe iets in de sale voor het jaar erna. Zo kocht ik vorig jaar de geweldige winterjas die Fayah nu draagt voor maar €15!

Wachten op de sale heeft als nadeel dat soms net dat kledingstuk dat je zo leuk vond uitverkocht is maar voor mij weegt dat ruimschoots op tegen het nare gevoel van al die kledingstukken waar ik anders het volledige bedrag voor had betaald en stukken goedkoper terugzie in de sale.

Een mix van duur, goedkoop en degelijk.

Ik hou ervan om in de sale te shoppen maar sommige dingen wil ik ook gewoon niet mislopen, op de foto hier boven zie je een van onze favoriete outfits waarbij ik goed kan uitleggen hoe ik shop.

Schoenen: kocht ik bij Dr. Martins. niet spotgoedkoop maar wel heel stevig, van leer en ze staan onder werkelijk alles. Van echt meisjes rokje tot stoere broek, ze staan altijd leuk. Voor mij het geld waard want andere schoenen staan niet bij alles en dus moet ik 2 paar kopen (voor bij een broek en voor bij iets nets) en daardoor zou ik dan op een hoger totaal bedrag uitkomen.

Shirt: Noeser. Ik geloof dat het shirt €29 koste, best veel vind ik maar Fayah is heel mager en daardoor zijn shirts vaak veel te breed of veel te kort. Noeser past haar prachtig waardoor ze het veel langer aan kan. Bij dit shirt wilde ik niet gokken op de sale omdat ik deze echt heel graag wilde hebben.

Rokje: Bobo Choses. Ook duur (ik zeg het maar gewoon). Dit rokje vind ik ge-wel-dig maar niet het geld waard (€65 meen ik) en dus gokte ik op sale. En het lukte. Voor nog geen €30 kocht ik het rokje. Ik ben me ervan bewust dat je bij de H&M waarschijnlijk minder kwijt bent voor een rokje maar hiervan weet ik dat de kwaliteit heel goed is en Fayah draagt rokjes altijd heel lang door. Inmiddels draagt ze dit rokje al zo’n 1,5 jaar en hij past nog steeds perfect.

Deze outfit is de favoriet van Fayah “het rokje met al de laagjes” noemt ze h’m en hij staat d’r geweldig. Het rokje scoorde ik bij de Zara (ik meen €14) en het shirt was in de sale voor €10, maillot erbij en klaar.

Wij zwemmen redelijk veel en dus heeft Fayah meer dan 1 badpakje. Deze kocht ik voor een paar euro bij Next en heeft een hele goede kwaliteit!

Ook hier weer een paar van onze favorieten. De broek is van Vingino en kocht ik met 60% korting (met die dunne beetjes van Fayah slaag je helaas niet bij de goedkopere merkjes), het vest is van Tumble ’n Dry en kocht ik in de zomersale, het bloesje is van de Zara.

Een stapeltje pyjama’s (van Next) en haar danskleding.

Wat doen jullie om te voorkomen dat je hele maandsalaris opgaat aan kinderkleding?

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Ook interessant…

BewarenBewaren

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

3 thoughts on “De kledingkast van Fayah | Zo shop je op een budget!”

  1. Wat een leuk artikel!!
    Ik ben blij dat 2 van mijn 3 meiden zelf kleding kopen😉 (18 en 17 jaar) en ik dus gewoon een bedrag naar hun over maak en ze het maar uitzoeken😉
    Voor de jongste (10 jaar) zorg ik idd ook voor “net genoeg ” aan het begin van een seizoen en lekker shoppen tijdens de sale🛍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *