Dagje Efteling | onze tips voor een heerlijke dag + foto’s!

Als je mij vraagt wat ik het allerleukste pretpark vind dan is dat zonder twijfel de Efteling. Al jaren staat het minimaal 1 keer per jaar op de planning en nog steeds vinden we het geweldig leuk maar hoe haal je nou het meeste uit je dag? Wat vinden wij het allerleukst en hoe zorgen wij dat we zo veel mogelijk dingen kunnen zien? Afgelopen week waren wij weer in ons favoriete park en vandaag zet ik mijn Efteling tips voor jullie op een rijtje samen met een heleboel foto’s.

Vermeid de drukte.

Dit is denk ik een van de belangrijkste dingen als je naar de Efteling gaat. Denk goed na wanneer je wil gaan. Heb je schoolgaande kinderen dan zit je natuurlijk al snel vast aan weekenden en vakanties maar ook dan zit er nog een groot verschil tussen de drukte in de zomervakantie en bijvoorbeeld de herfstvakantie. Zo kiezen wij ervoor om een dagje vrij te nemen en door de weeks te gaan.

Wist je trouwens dat je kinderen t/m 5 jaar 1 dag in de week thuis mag houden van school? Ideaal om te gebruiken voor een rustig dagje Efteling!

Wij besloten dit keer om in februari te gaan. Het zonnetje scheen prachtig en hoewel de temperatuur laag was hebben we daar met een extra laagje kleding helemaal niets van gemerkt! Groot voordeel was dat we iedere attractie zo vaak konden nemen als we wilden omdat het zo rustig was!

Wanneer ze het zo leuk heeft dat ze dansend door het park gaat!

Houd de wachttijden in de gaten.

Ben je toch op een iets drukkere dag gegaan gebruik dan de handige Efteling app. In de app kan je heel gemakkelijk zien wat de wachttijden van de verschillende attracties zijn en zo kun je snel zien of je de attractie nu wilt nemen of dat je wacht op een later tijdstip wanneer het minder druk is.

Rond 15.00uur gaan heel veel schoolreisjes weer terug naar huis en merk je dat het vooral bij de achtbanen een stuk rustiger wordt.

Onze favoriete attracties.

Dit is natuurlijk nog al persoonlijk -wat ik leuk vind kan natuurlijk totaal iets anders zijn dan jij- maar toch leek het me leuk om ons lijstje met jullie te delen. Sinds de komst van Fayah gaan we wat minder in de achtbanen en staat het sprookjesbos steevast op de planning. Vooral de Sprookjesboom, de Zeven Geitjes en Hans en Grietje zijn groot favoriet, let er wel op om met kleine kinderen niet zomaar alle sprookjes “in te lopen” sommige zijn soms behoorlijk eng (Sneeuwwitje is bijvoorbeeld nog veel te spannend voor Fayah)!

Naast het sprookjesbos gaan we natuurlijk ook de echte attracties in, voor Fayah nemen we de Carnaval (waar wij eerlijk gezegd wel een beetje gek van worden maar met kind moet je wel 😉 ), de Droomvlucht blijft mooi en sinds kort is ook Symbolica op ons favorietelijstje gekomen. Geweldig leuk voor kinderen maar ook ik en de hubster waren onder de indruk van hoe prachtig alles gemaakt is, echt een aanrader!

Die “centen kakkende” ezel willen we allemaal wel in de tuin haha!

Give me the food!

Om het low budget te houden kan je natuurlijk zelf broodjes en drinken meenemen maar heb je geen zin om te sjouwen dan zijn er genoeg plekken om te eten. Jaren aten wij bij Station de Oost of bij Panorama maar heel eerlijk gezegd was ik nooit heel enthousiast, het eten was er prima (en als je met de hele familie gaat zijn dit best handige plekken) maar eigenlijk vond ik het niet heel geweldig qua sfeer/eten/prijsverhouding. Afgelopen keer (met alleen ons gezinnetje) gingen we daarom eten bij Polles Keuken. Enorm leuk, heerlijke pannenkoeken en niet duurder dan een willekeurig ander pannenkoekenhuis. Voor de kinderen hebben ze zelfs een hartjespannenkoek die ze zelf mogen versieren! Reserveren is bij Polles Keuken trouwens wel een aanrader.

Doodmoe 🙂

Nog een allerlaatste tip; er zijn veel manieren om entreekaartjes met korting te kopen. Ieder jaar kan je sparen voor korting via de Albert Heijn en ik heb gemerkt dat je via de nieuwsbrief van de Efteling ook heel vaak aanbiedingen krijgt!

Wat is jullie favoriet attractie?

Note: dit artikel is niet gesponsored, I wish 😉

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *