Winterse Granola

winterse granola

Sinds ik een jaar of 2 geleden af probeerde te stappen van mijn dagelijkse ontbijt met boterhammen met chocoladepasta vliegt de havermout er hier doorheen. In de winter betekende dat vaak warme havermoutpap en in de zomer yoghurt met zelfgemaakte granola. Maar waarom at ik geen granola in de winter? Vaak had ik meer zin in de “warme” smaak van mijn havermoutpap totdat ik een nieuwe variant op mijn granola bedacht. Een lekkere winterse granola.

winterse granola

Deze winterse granola is in een handomdraai gemaakt en smaakt stukken lekkerder dan granola uit de supermarkt. De hoeveelheid in het recept is genoeg voor 6 grote porties en samen met een schep gepureerd fruit smaakt het het aller lekkerst. Zelf ga ik meestal voor kersen en griekse yoghurt maar dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten!

winterse granola

Wat is jullie favoriete ontbijt? Ik ben altijd opzoek naar nieuwe (het liefst redelijk gezonde) ontbijt en lunch recepten dus jullie tips zijn heel erg welkom!

Recept Winterse Granola (ca. 6 grote porties).

Ingrediënten:

  • 150 gr. havervlokken
  • 1 tl. kaneel
  • 100 gr. pecannoten
  • 3 el. zonnebloemolie
  • 4 el. honing
  • 50 gr. schuddebuikjes

Extra:

  • bakblik bekleed met bakpapier

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Breek de pecannoten in grove stukken.
  • Doe de havervlokken samen met de pecannoten, kaneel, zonnebloemolie en honing in een kom en roer dit goed door zodat alles gelijkmatig verdeeld is.
  • Verdeel het havermout mengsel over het met bakpapier beklede bakblik en bak de granola in ca 20 minuten knapperig. Voor het beste resultaat schep je het mengsel halverwege de baktijd eventjes om.
  • Laat de granola volledig afkoelen voordat je de schuddebuikjes erdoorheen schept.
  • Je kunt de granola het beste in een luchtdichte pot bewaren.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *