Spaanse Churros

churros recept

Iedereen die wel eens een rondje over de kermis of plaatselijke braderie heeft gemaakt heeft dit wel eens voorbij zien komen; churros. Churros worden ook wel de Spaanse donuts genoemd en hoewel ik ze zelf niet echt naar donuts vind smaken zijn ze wel erg lekker.

churros recept

Churros stonden al een tijdje op mijn to-bake lijstje en om 2018 maar meteen goed te beginnen begon ik maar meteen met het maken van deze Spaanse lekkernij.

Voor wie toch niet weet wat churros zijn, het zijn gefrituurde deegreepjes met kaneelsuiker. Je eet er zo een zakje van weg en zeker kinderen vinden ze heel leuk om te eten (die van mij wel in ieder geval).

tip: je kan de churros bakken in een pan gevuld met olie of in de frituurpan, let er dan wel op dat je deze eerst schoonmaakt voordat je hem vult met zonnebloem olie.

churros recept

Recept Churros.

Ingrediënten:

Churros

  • 90 gr. boter
  • 540 ml. water
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. vanille
  • ½ tl. kaneel
  • 340 gr. bloem
  • 1 ei

Kaneelsuiker

  • 300 gr. suiker
  • 1 tl. kaneel

Extra

  • zonnebloemolie 2-3 liter (afhankelijk van je pan).
  • stevige spuitzak + spuitmondje

Het deeg is vrij dik, gebruik dus een stevige spuitzak of gebruik er 2 over elkaar.

Bereidingswijze:

Churros

  • Verhit de zonnebloemolie tot 180 graden.
  • Doe het water, de kaneel, boter, zout en vanille in een pannetje en breng dit aan de kook.
  • Zeef de bloem en roer dit met een houten lepel door het watermengsel tot het een bal vormt.
  • Haal de pan van het vuur en laat het deeg ca. 10 minuten afkoelen.
  • Roer nu het ei er door heen. Probeer dit snel te doen want het deeg is nog heet en zo voorkom je dat het ei gaat stollen.
  • Doe het deeg in een spuitzak met spuitmondje en spuit hier strepen van. Dit kan (voorzichtig) boven de pan of eerst op een werkblad en laat ze langzaam in de pan glijden.
  • Bak de reepjes in 2-4 minuten gaar.
  • Laat ze kort uitlekken en haal ze dan door de kaneelsuiker.

Kaneelsuiker

  • Doe de kaneel samen met de suiker in een ruime kom en roer dit goed door elkaar.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *