nordic ware bakblikken | zijn ze het geld waard?

nordic ware review

Al heel lang stond een bakblik van Nordic Ware op mijn verlanglijstje  en het heeft heel lang geduurd voordat ik besloot er een te kopen want heel goedkoop zijn deze bakblikken niet en dat hield me toch een beetje tegen. Inmiddels heb ik er een in mijn bezit en of zo’n blik nou echt de moeite waard is? Ik vertel het je graag!

De prijs.

Okee, dit was duidelijk de reden dat het bakblik zo lang op mijn verlanglijstje is blijven staan. Een gemiddelde tulbandvorm koop je voor een kleine €15 in praktisch iedere kookwinkel. Voor een tulband vorm van Nodic Ware mag je al snel zo’n €40 neertellen (slik). 

nordic ware review

Waarom dan toch Nordic Ware?

Vooral in Amerika zie je de vormen van Noric Ware voorbij komen en ik vind ze gewoon echt heel erg mooi. De vorm is net wat mooier en ik wilde heel graag eens wat anders dan die standaard tulband die ik al jaren bakte.

Na maanden, misschien wel jaren twijfelen kreeg ik het bakblik uiteindelijk van mijn moeder (thanks mama!) en nu heb ik 1 probleem. IK WIL NOOIT MEER EEN ANDERE VORM! Behalve dat de vorm gewoon echt mooi is bakt deze bakvorm heel erg fijn. De cake kleurt prachtig egaal en hoewel ik nog wel eens loop te worstelen met een cake omdat hij niet uit de vorm wil glijdt hier iedere cake soepeltjes uit! Echt een wereld van verschil.

nordic ware review
Ik bakte onder andere deze sinaasappel cranberry tulband en deze koffie tolband in de Nordic Ware vorm.

Het geld waard?

Naar mijn mening dubbel en dwars. Mijn oude vorm heb ik nooit meer gebruikt sinds ik deze heb. Waar je wel even op moet letten is de maat. Er bestaan van de meeste Nordic Ware tulbandvormen namelijk 2 maten, een full size en een half size. De half size komt het dichtst bij de tulbandvorm die wij in Nederland gewend zijn.

Note: deze blogpost is niet gesponsord (I wish!) en voor deze tulbandvorm is dus ook gewoon betaald.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

6 thoughts on “nordic ware bakblikken | zijn ze het geld waard?”

 1. Leuk artikel, hier was ik serieus echt benieuwd naar! Misschien toch maar gaan sparen voor mijn eigen bakblik van Nordic Ware, want hij klinkt als muziek in mijn oren (vooral dat eruit glijden klinkt goed)!

 2. Ik was aan het zoeken op nordic ware bakvorm en de cake er niet uit krijgen en kwam. Bij je review uit. Het lukt mij nl niet meer :-s
  Ik heb ‘m nu drie keer gebruikt. De eerste keer kwam de cake er mooi uit en nu voor de tweede keer wil ie niet loskomen. Heb de vorm ingesprayt, enig idee wat ik verkeerd doe.

  1. Hoi Miranda,

   Wat balen zeg! Zelf glijden tot nu toe alle cakes er heel gemakkelijk uit. Waarmee heb je ze ingevet? Ik gebruik altijd bakspray van Dr. Oeter… je zou eens kunnen proberen om een andere manier van invetten te gebruiken, misschien dat dat helpt. Of heb je het blik toevallig een keer in de vaatwasser gedaan? Daar kunnen ze niet zo goed tegen en tast het antiplak laagje heel erg aan… Verder haal ik mijn cakes er altijd na ca. 10 minuten afkoelen voor ik ze uit het blik haal.
   Hopelijk heb je hier iets aan!
   Groetjes Marieke!

  2. Bij mij precies hetzelfde. In het begin ging.het prima maar nu krijg ik de cake er niet meer heel uit. Van alles geprobeerd maar niets helpt. Jamme4 wat ze zijn niet goedkoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *