Appeltaart

Heerlijk basisrecept voor appeltaart.

appeltaart

Er zijn maar weinig recepten die zo geliefd zijn als een appeltaart recept. Je kan de mooiste en misschien wel lekkerste taarten bakken maar als je echt een taart wil bakken die iedereen lust en waar iedereen meteen trek in krijgt is het wel een echte ouderwetse appeltaart. Zo eentje die je oma misschien ook wel voor je maakte, toen je moeder en die jij nu waarschijnlijk wil gaan bakken.

appeltaart

Dit appeltaart recept is een eenvoudig basis recept voor appeltaart. Je kan er nog van alles aan toevoegen zoals noten of rozijnen maar dat is helemaal aan jou. Wil je mooi puntje snijden wacht dan tot de appeltaart volledig is afgekoeld. Maakt het uiterlijk niets uit? Een hem dan nog een beetje warm, dan is op zijn lekkerst!

appeltaart

Recept voor appeltaart.

Ingrediënten:

  • 200 gr. boter
  • 200 gr. witte basterdsuiker
  • 400 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 5 appels (goudreinetten)
  • 75 gr. kristalsuiker
  • 3 el. kaneel
  • 2 el. custadpoeder

Extra

  • springvorm
  • bakspray (of boter om de springvorm mee in te vetten)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de basterdsuiker, zout, bakmeel en vanillesuiker in een kom en roer dit door elkaar.
  • Doe het ei in een kommetje en roer dit los.
  • Voeg de helft van het ei en de boter aan het bakmeelmengsel toe en kneed dit tot een soepel deeg.
  • Vet de springvorm in en bekleed deze met ⅔ van het deeg.
  • Schil de appels en snij ze in stukken.
  • Meng de kristalsuiker samen met de kaneel en custardpoeder en roer dit goed door de appelstukjes.
  • Schep alle appelstukjes in de springvorm.
  • Maak van het overgebleven deeg reepjes en verdeel deze over de bovenkant van de taart.
  • Bak de appeltaart nu in ca. 55 gaar.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *