Winter Wonderland Pistache taart

Met deze pistache taart zet je een mooie winter wonderland taart op tafel. Strooi nog wat poedersuiker over de “boompjes” en het plaatje is compleet.

pistache taart

Mocht het buiten nog niet zo willen sneeuwen dan kan je met deze pistache taart toch nog een echt wintergevoel krijgen. De taart heeft meerdere lagen cake vol met pistache noten en de “boompjes” bovenop zorgen voor het winter gevoel. Geen zin in gedoe of is het midden zomer? Laat de “boompjes” dan gewoon weg en je hebt een gewone maar wel heel lekkere pistache taart!

pistache taart

pistache taart

Recept Pistache Taart (“winter wonder taart” 10-12 personen).

Ingrediënten:

Cake

  • 280 gr. suiker
  • 240 gr. bloem
  • 16 gr. bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 240 ml. melk
  • 75 gr. zonnebloemolie
  • 1 tl. vanille aroma
  • 100 gr. gepelde ongezouten pistachenoten

Creme

  • 340 gr. zachte boter
  • 360 ml. melk
  • ¼ tl. zout
  • 300 gr. suiker
  • 35 gr. bloem
  • 1 tl. vanille essence

Extra

  • Bakblik(ken) van 15 cm. doorsnee
  • bakpapier/bakspray
  • takjes rozemarijn ter decoratie
  • riet(jes)
  • vershoudfolie

Bereidingswijze:

Cake

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Meng de suiker, bloem, bakpoeder en zout.
  • Meng in een andere kom of maatbeker de melk, olie, vanille en eiren en roer dit goed door elkaar.
  • Voeg langzaam de natte ingrediënten aan de droge ingrediënten toe en mix tussendoor steeds goed.
  • Hak de pistachenoten fijn en spatel ze door het beslag.
  • Verdeel het beslag over 3 bakblikken en bak ze in ca. 35 min. gaar.
  • Laat de cakes helemaal afkoelen voor je de taart gaat stapelen.

Crème

  • Doe de bloem met de melk in een steelpannetje en roer dit goed door zodat er geen klontjes meer in zitten.
  • Zet de pan om middelhoog vuur en blijf dit goed doorroeren totdat het wat dikker begint te worden (ca. 8 min.).
  • Voeg de suiker, vanille en zout toe en blijf dit roeren totdat het gaat koken (ca. 10 min.).
  • Giet het mengsel door een zeef in een kom en bedek dit met vershoudfolie, laat dit volledig afkoelen.
  • Klop de boter luchtig en voeg hier het afgekoelde melkmengsel aan toe en klop dit op de hoogste stand ca. 5 min.

Stapelen

  • Snij de bovenkant van alle taartlagen recht af.
  • Leg het eerste deel op een schaal of taartplateau en smeer hier een laag crème op.
  • Leg de tweede cake laag erop en smeer ook hier een laag crème op.
  • Leg als laatste de derde laag cake op de taart en smeer de hele taart in met een dun laagje crème zodat alle kruimels “vastplakken”.
  • Zet de taart nu 30 minuten in de koelkast.
  • Haal de taart uit de koeling en smeer er een dikkere laag crème over.
  • Pak een theelepeltje en ga met de bolle kant van de lepel langs de zijkant van de taart, zo maak je de “lijntjes” in de taart.
  • Haal de onderste blaadjes van de takjes rozemarijn.
  • Wikkel het kale stukje van het takje in een klein stukje vershoudfolie en steek dit in een rietje.
  • Knip het rietje nu onder het stokje af en steek de takjes (met rietje en vershoudfolie) in de taart.
  • Het rietje en de folie zorgt ervoor dat de smaak van de rozemarijn niet in de taart trekt.
  • Let er bij het aansnijden op dat je de rietjes uit de taart haalt.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *