Pavlova met frambozen.

pavlova
Pavlova met frambozen

Pavlova maken was iets wat ik al heel erg lang op mijn to-do lijstje had staan maar net als zo veel andere dingen heeft het toch een behoorlijke tijd geduurd voor ik het maakte. Iets met veel te veel willen proberen enzo.

Maar nu was het dan zo ver. Ik maakte pavlova. En lekker dat ie was!

pavlova

Toetjes maken -en gebak ik het algemeen- gaat hier in huize schepje suiker altijd net wat anders dan gebruikelijk is. Denk je bij een toetje aan een nagerecht, hier wordt het vaak al in de middag gemaakt want het moet op de foto -duh- en in de avond is er simpelweg te weinig licht. Ook deze pavlova werd dus al in de middag gemaakt en aangezien je een pavlova eigenlijk het beste meteen kan serveren was ik dus best benieuwd wat ik zou aantreffen toen ik uren na het maken van de foto’s de koelkast open trok.

Het viel mee. Gelukkig. Ik zou het toetje meenemen naar mijn ouders en hoewel het een ietsie pietsie was ingezakt zag het er nog steeds heel smakelijk uit en de smaak was er absoluut niet minder op geworden. Voor het allermooiste resultaat zet je de pavlova dus op het laatste moment in elkaar maar voor de smaak hoef je dit niet te doen. Het “schuim” kan je wel makkelijk een dag van te voren maken, dit blijf gewoon heel netjes dus dat is dan weer handig qua planning.

pavlova

Recept Pavlova met Frambozen (4-6 personen).

Ingrediënten:

  • 4 eiwitten
  • 200 gr. witte basterdsuiker
  • 1 el. maizena
  • 100 gr. frambozen
  • vanille vla
  • 200 ml. slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 1 zakje vanillesuiker

Extra:

  • bakpapier
  • bakplaat

Bereidingswijze:

  • Klop de eiwitten luchtig, net zo lang tot er mooie pieken ontstaan.
  • Voeg beetje bij beetje de basterdsuiker toe en mix tussendoor goed.
  • Voeg de maïzena toe en meng dit er met een lepel of spatel doorheen.
  • Leg het bakpapier op een bakplaat en schep hier het schuim op, ik heb voor een “krans” gekozen maar de vorm kan je natuurlijk zelf bepalen.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden en bak het schuim in 1 uur gaar.
  • Zet de oven uit en laat de pavlova nog 1 uur in de oven staan.
  • Leg de pavlova op een schaal en schep er op verschillende plaatsen een wat vanille vla op.
  • Klop de slagroom samen met de vanillesuiker en klopfix stijf en schep ook hier hoopjes van op de pavlova.
  • Verdeel als laatste de frambozen er over.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *