Zo houd je je keuken netjes + Brabantia Bo review.

brabantia bo review

Wie kent het niet, je hebt aardig wat keukenspullen en al snel wordt het een wirwar van spullen en bakjes. Denk daar ook nog eens alle verschillende prullenbakken voor het afval scheiden bij op en de chaos is compleet. Hoe ik dat oplos vertel ik je nu!

keuken netjes

keuken netjes

Een paar dingen die mij heel goed helpen bij het netjes houden van mijn keuken zie je op bovenstaande foto’s. Zo helpt het mij heel erg om “complete setjes” te hebben. Geen wirwar aan verschillende kopjes en kommetjes maar allemaal de zelfde (misschien wat saaie) glazen die eventueel te stapelen zijn, zo past er veel in de kast zonder dat het rommelig wordt.

Hetzelfde heb ik bij mijn pannen gedaan, als je alles van dezelfde serie hebt past het in 9 van de 10 gevallen heel fijn in elkaar in de kast, minder chaos en meer ruimte, ideaal!

Vroeger konden mijn kastjes verder nog wel eens heel rommelig worden. Zo had ik een kastje vol met vuilniszakken, boterhamzakjes, bakpapier enz. Alles werd achter het deurtje neergelegd om vervolgens heel snel de deur dicht te slaan voordat alles er weer uitviel. Niet handig. De oplossing vond ik in bakken. Nu zitten alle zakjes enz. in een grote bak en blijft mijn kast netjes (en krijg ik niet steeds de rol bakpapier op mijn hoofd zodra ik een deurtje open).

brabantia bo review

Een echte opruim ergernis van de laatste jaren was voor mij het scheiden van afval. In bijna iedere gemeente wordt tegenwoordig wel afval gescheiden. Bij ons wil dat zeggen een container voor papier, een voor gft en een container voor rest afval. Het plastic moet in zakken verzameld worden en al die bakken en zakken bij elkaar zorgen al snel voor of heel veel chaos of heel veel ruimte gebrek.  Maar daar heb ik nu de perfecte oplossing voor gevonden!

Van Brabantia mocht ik hun nieuwste prullenbak, de Bo testen en echt oprecht, wat is dit ding enorm handig! Allereerst moet ik even kwijt dat ik dit dus echt een mooie prullenbak vind -nooit gedacht dat ik dat over een prullenbak zou zeggen-. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft een ideale vorm.

Bo staat op pootjes wat ervoor zorgt dat de klep van de prullenbak op handige hoogte zit maar misschien nog wel fijner, door de pootjes kan je heel gemakkelijk onder de bak komen met de stofzuiger! Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik gooi altijd van alles naast de prullenbak en dan moet ik met dat logge geval slepen om eronder te zuigen. Nu is dat dus helemaal niet meer nodig, enorm handig vind ik.

brabantia bo review

De bak is in verschillende varianten te krijgen, met 1, 2 of 3 bakken aan de binnenkant. Ik koos voor Bo met 3 bakken. In de eerste stop ik rest afval, de tweede is voor groen afval en in de laatste bewaar ik oud papier (plastic verzamel ik apart).

Wat ik ook een pluspunt vind is de breedte van de Bo, wij hebben een losse koelkast en daar past Bo keurig naast maar ook is Bo smal genoeg om naast je keukenkastjes te staan, handig op de kop van een kookeiland of kopse kant van je keuken dus.

brabantia bo review

Pluspunten:

  • mooi ontwerp.
  • goede hoogte en handig dat Bo op poten staat.
  • goed reinigbaar (binnen emmers kunnen er makkelijk uitgehaald worden).
  • Fijne “soft touch” deksel.
  • maakt afval scheiden makkelijker.

Minpunten:

  • Niet de goedkoopste prullenbak.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *