Koffie Tulband

koffie tulband

Het plan was om het laatste recept van het jaar (zaterdag komt er een ander artikel online) voor een spectaculair recept te gaan. Een hoge soezentoren, iets met sterretjes of vol sprinkles maar de waarheid is dat ik onwijs van onze vrije dagen heb genoten en helemaal niet bezig ben geweest met mijn blog.

koffie tulband

En weet je? Dat vind ik eigenlijk best prima. Waarom haasten, moeten en leuke tijd met mijn gezin opgeven om per se die perfecte taart of dat spectaculaire nagerecht nog voor het einde van het jaar online te kunnen zetten? Ik schoof het aan de kant en pakte het recept van de koffie tulband die ik vorige week voor familie maakte erbij, typte het uit en bewerkte de foto’s. Lekker vanaf de bank. Zonder vieze keuken of frustraties omdat het veel te donker is voor het maken van foto’s.

koffie tulband

De koffie tulband die ik toen maakte was trouwens wel heel erg lekker (vleugje koffie, randje chocola) dus mocht je nu toevallig opzoek zijn naar een eenvoudig recept met een goed resultaat maar zonder glitters dan is deze cake misschien wel iets voor jou 😉

Recept Koffie Tulband.

Ingrediënten:

  • 210 gr. bloem
  • ½ tl. baksoda
  • ¼ tl. zout
  • 60 ml. melk
  • 90 ml. volle yoghurt
  • 115 gr. boter
  • 150 gr. suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl. vanille aroma
  • 6 el. oploskoffie
  • 100 gr. melk chocolade

Extra:

  • tulbandvorm  van ca. 21 cm doorsnede
  • bakspray of boter om de vorm in te vetten

Bereidingswijze:

  • Verwarm de melk en los hier de oploskoffie in op, laat de melk vervolgens weer afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de tulbandvorm in.
  • Mix de boter zacht en romig.
  • Voeg de suiker toe en mix dit kort door.
  • Voeg de bloem, zout en baksode toe en mix tot het een zanderig geheel wordt.
  • Voeg nu de melk, yoghurt, eieren en vanille toe en mix tot er geen klontjes meer in zitten.
  • Schep het beslag in de vorm.
  • Bak de tulband in ca. 50 minuten gaar. De cake is gaar als je er een saté prikker in steekt en deze er schoon uitkomt.
  • Laat de cake ca. 10 minuten afkoelen voor je deze uit de vorm haalt.
  • Smelt ⅔ van de chocola au bain marie.
  • Hak de rest van de chocola in kleine stukjes en roer dit door de gesmolten chocola heen tot alles is opgelost.
  • Giet de chocola nu over de (afgekoelde) tulband en laat de chocola even opstijven.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *