Chocolade kersen taart.

chocolade kersen taart

Soms maak je van die taarten die eigenlijk bij de meest makkelijke taarten horen maar er toch het mooist uitzien, dit is voor mij zo’n taart. 3 lagen smeuïge chocoladecake met daartussen een lekkere kersenvulling die ik voor het gemak niet zelf maakte maar gewoon in de supermarkt kocht. Smaakt heerlijk en een stuk minder werk!

chocolade kersen taart

chocolade kersen taart

Deze chocolade kersen taart is al een behoorlijk stress vrije taart maar mocht je helemaal rustig kunnen bakken dan is het het makkelijkst om de cake en het kookgedeelte van de crème de avond ervoor te maken. Zo kan de cake en het kookmengsel ’s nachts goed afkoelen en kost het de volgende dag geen extra tijd.

chocolade kersen taart

Recept Chocolade Kersen Taart (10-12 personen).

Ingrediënten:

De cake

  • 200 gr. bloem
  • 40 gr. cacao
  • 280 gr. kristalsuiker
  • 16 gr. bakpoeder
  • ¼  tl. zout
  • 80 gr. boter
  • 240 ml. melk
  • 2 eieren
  • ½ tl. vanille aroma

De creme

  • 100 gr. pure chocola
  • 340 gr. zachte boter
  • 360 ml. melk
  • ¼ tl. zout
  • 300 gr. suiker
  • 35 gr. bloem
  • 1 tl. vanille essence

Ganache

  • 50 ml. slagroom
  • 100 gr. melk chocola

Extra

  • spuitzak + spuitmondje
  • 12 bigarreaux kersen
  • 1 blik kersen vlaaivulling

Bereidingswijze:

De cake

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de bloem, cacao, suiker, zout, bakpoeder en boter in een kom en mix tot het zanderig wordt en alle grote stukken boter verdwenen zijn.
  • Voeg de eieren en vanille toe.
  • Voeg nu beetje bij beetje de melk toe tot een egaal beslag ontstaat.
  • Verdeel het beslag over 3 bakblikken en bak ze in ca. 30 min. gaar.
    (Je kan ook 1 bakblik gebruiken en alle lagen achter elkaar bakken)
  • Laat de cake volledig afkoelen voor je de taart in elkaar gaat zetten.

Crème

  • Doe de bloem met de melk in een steelpannetje en roer dit goed door zodat er geen klontjes meer in zitten.
  • Zet de pan om middelhoog vuur en blijf dit goed doorroeren totdat het wat dikker begint te worden (ca. 8 min.).
  • Voeg de suiker, vanille en zout toe en blijf dit roeren totdat het gaat koken (ca. 10 min.).
  • Giet het mengsel door een zeef in een kom en bedek dit met vershoudfolie, laat dit volledig afkoelen.
  • Klop de boter luchtig en voeg hier het afgekoelde melkmengsel aan toe en klop dit op de hoogste stand ca. 5 min.
  • Smelt de chocola au bain marie, laat nadat alle chocola gesmolten is het mengsel weer iets afkoelen tot het niet meer heet aanvoelt en giet dit dan bij de crème.
  • Mix dit kort door elkaar.

Het stapelen

  • Snij de bovenkant van alle taartlagen recht af.
  • Leg het eerste deel op een schaal of taartplateau en spuit langs de rand een laagje crème.
  • Vul daarbinnen de taart met de helft van de kersen vlaai vulling.
  • Leg de tweede cake laag erop en spuit ook hier een laagje crème aan de buitenkant en vul ook hier de binnenkant met de rest van de vlaaivulling.
  • Leg als laatste de derde laag cake op de taart en smeer de hele taart in met een dun laagje crème zodat alle kruimels “vastplakken”.
  • Zet de taart nu 30 minuten in de koelkast.
  • Haal de taart uit de koeling en smeer er een dikkere laag crème over en probeer deze zo recht mogelijk af te smeren.
  • Zet de taart weer terug in de koelkast terwijl je de ganache maakt.
  • Smelt de chocola au bain marie of voorzichtig in de magnetron.
  • Verwarm de slagroom en giet die op de gesmolten chocola.
  • Roer het chocolade mengsel goed door totdat het een egaal mengsel is en giet dit over de taart.
  • Laat de chocola iets opstijven voor je er toefjes van de crème op spuit.
  • Maak de taart af door er de bigarreaux kersen op te leggen.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *