Chocolade Bladerdeeg Ster met Pecannoten

chocolade ster met pecannoten

Heel eerlijk gezegd baal ik best wel een klein beetje van dit artikel, ik had er een heel duidelijk filmpje bij wille maken maar het was zo donker dat het achteraf helemaal niet goed overkwam. De chocolade ster was alleen zo ontzettend lekker dat ik het recept toch met jullie wilde delen dus daar komt ie!

chocolade bladerdeeg ster met pecannoten

Voor deze super makkelijke en snelle chocolade bladerdeeg ster met pecannoten heb je maar 3 ingrediënten nodig en toch smaakt het onwijs lekker. En hoe lang kan je nou bezig zijn met maar 3 ingrediënten? Niet lang! In ongeveer 5 minuten heb je de hele ster in elkaar gezet en hoef je allemaal maar even te wachten terwijl de oven de rest van het werk doet.

chocolade bladerdeeg ster met pecannoten

Recept Chocolade Bladerdeeg Ster met Pecannoten.

Ingrediënten:

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 75 gr. pecannoten
  • 200 gr. chocoladepasta

Extra

  • bakplaat bekleed met bakpapier.
  • bord of ronde schaal.
  • klein glas.

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien.
  • Leg 4 plakjes bladerdeeg zo tegen elkaar dat er een groter vierkant ontstaat, de plakjes bladerdeeg moeten elkaar een heel klein stukje overlappen.
  • Neem een vork en duw hiermee de overlappende randje bladerdeeg goed op elkaar.
  • Verdeel de chocoladepasta over de lap bladerdeeg.
  • Hak of breek de pecannoten in stukken en verdeel deze over de chocoladepasta.
  • Maak nu ook van de overgebleven plakken bladerdeeg 1 groot vierkant stuk, druk de naden goed aan en leg vervolgens de plak bladerdeeg boven op de andere (als het goed is heb je nu deze volgorde bladerdeeg-chocopasta-noten-bladerdeeg).
  • Leg de grote plak bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Leg een rond bord ondersteboven op de bladerdeeg en snij dit rondom uit, de overgebleven hoekjes en randjes heb je niet meer nodig.
  • Zet een glas ondersteboven in het midden van de ronde plak bladerdeeg en snij vanuit hier lijnen door de lagen bladerdeeg (denk maar aan hoe je vroeger een zon tekende, zo zal het er ongeveer uit zien).
  • Haal het glas weer weg en draai nu een paar keer aan ieder strookje bladerdeeg, voor een extra leuk effect kan je ieder strookje om en om naar links en naar rechts draaien.
  • Bak de chocolade ster nu in ca 25 minuten gaar.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *