Overheerlijke bokkenpootjestaart.

bokkenpootjestaart

Vandaag een oud recept in een nieuw jasje. Een hele tijd geleden -4 jaar om precies te zijn- maakte ik voor het eerst een bokkenpootjestaart en die was lekker kan ik je vertellen. Zo nu en dan werd de taart opnieuw gebakken maar toen ik laatst weer een verzoekje kreeg om deze taart voor iemand te maken besloot ik dat het tijd was om ook het artikel hier op het blog eens onder handen te nemen.

bokkenpootjestaart

Laat ik het zo zeggen, mijn fotografie kunsten zijn in de afgelopen jaren een klein ietsie pietsie verbeterd en ook het recept zelf was niet echt overzichtelijk opgeschreven. Omdat deze bokkenpootjestaart wel echt de moeite waard is om te maken was het tijd voor een remake van die heerlijke taart!

bokkenpootjestaart

Recept Bokkenpootjestaart (ca. 20 personen).

Ingrediënten:

Cake

  • 350 gr. bloem
  • 70 gr. cacao
  • 500 gr. suiker
  • 28 gr. bakpoeder
  • ¼ tl. ozut
  • 3 eieren
  • 130 gr. zonnebloemolie
  • 430 ml. melk
  • ½ tl vanille aroma

Vulling

  • 1 zakje klopfix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 ml. slagroom
  • 200 gr. gemalen bokkenpootjes

Creme

  • 300 gr. melk chocolade
  • 200 gr. slagroom

Drip chocola

  • 100 gr. pure chocola
  • 100 ml. slagroom

Extra

  • bokkenpootjes voor decoratie
  • spuitzak
  • palletmes/smoother/iets om de kanten glad te maken
  • taartvorm van 20 cm doorsnede.
  • bakspray

Bereidingswijze:

Cake

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Meng de bloem, cacao, suiker, bakpoeder en zout door elkaar.
  • Doe de eieren, zonnebloemolie, melk en vanille in een maatbeker en klop dit los met een vork.
  • Voeg langzaam de natte ingrediënten aan de droge ingrediënten toe en mix tot een egaal beslag ontstaat.
  • Vet de bakvorm in met bakspray (of boter) en giet hier de helft van het beslag in.
  • Bak de cake in ca. 50 min. gaar.
  • Doe vervolgens hetzelfde met de andere helft van het beslag.

Vulling.

  • Klop de slagroom samen met de vanillesuiker en de klopfix stijf en roer hier met een spatel de gemalen bokkenpootjes doorheen.
  • Snij de cake delen recht af aan de bovenkant en smeer op de eerste laag de zojuist gemaakte vulling, leg daarna de tweede cake laag erop.

Crème

  • Smelt de chocola samen met de slagroom au bain marie tot alles gesmolten is.
  • Roer het goed door elkaar en laat het weer afkoelen.
  • Klop het mengsel nu heel licht op.
  • Smeer de hele taart nu in met de crème zodat deze mooi bedenkt is en probeer dit zo glad mogelijk te doen.
  • Laat de taart nu een half uurtje afkoelen in de koelkast.

Drip chocola

  • Smelt de chocola samen met de slagroom au bain marie, meng het goed door elkaar en laat het weer afkoelen totdat het stroperig is.
  • Giet het chocolademengsel nu over de taart en laat het aan de zijkanten naar beneden lopen.
  • Breek de extra bokkenpootjes in stukken en leg deze bovenop de taart.
  • Deze taart kan het beste in de koelkast bewaard worden.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

6 thoughts on “Overheerlijke bokkenpootjestaart.”

  1. Deze taart ziet er geweldig uit en ga hm zeker een keer maken!!
    Wel een vraagje. Is de taart met boven onder warmte of op hete lucht gebakken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *