Witte chocolademelk

witte chocolademelk

Ben jij ook zo gek op warme chocolade melk? Stiekem vind ik warme chocolademelk het hele jaar door heel erg lekker maar eerlijk is eerlijk, op echt koude en gure dagen smaakt het toch het aller aller lekkerst.

Warme chocolademelk maken stelt eigenlijk heel weinig voor en juist daarom maar ik het zo graag. Je wordt er lekker warm van, het is zo gemaakt en de ingrediënten heb je meestal wel in huis liggen dus dat scheelt weer een tripje naar de supermarkt, altijd fijn.

witte chocolademelk

De “gewone” chocolade melk kent iedereen wel -en is ook heel erg lekker- maar soms heb ik zin in wat anders en dan maak ik regelmatig deze witte chocolademelk met lekker veel slagroom en een heel klein vleugje kaneel. Zeker weten dat je hier snel warm van wordt!

Wat is jou favoriete warme chocolademelk, melk, puur of wit? En hoe maak je jou favoriete warme chocolademelk klaar?

Recept warme witte chocolademelk (1 kop).

Ingrediënten:

  • 200 ml. melk
  • 30 gr. witte chocola
  • slagroom
  • kaneel

Bereidingswijze:

  • Breek de witte chocola in kleine stukjes en stop dit in een beker.
  • Doe de melk in een pannetje of magnetron en verwarm dit tot het heet is maar net niet kookt.
  • Giet de warme melk over de witte chocolade stukjes en laat dit ca. 2 minuten staan.
  • Roer de warme melk nu goed door totdat alle chocola gesmolten is en er geen stukjes meer in zitten.
  • Spuit een grote toef slagroom op de warm witte chocolademelk en maak het af met een snufje kaneel.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *