Stoofpeertjes cupcakes | Kruidige cupcakes met frisse stukjes stoofpeer

Met dit recept voor stoofpeertjes cupcakes maak je heerlijk kruidige cupcakes met -guess what- stukjes stoofpeertjes!

Ik moet jullie iets bekennen: ik heb nog nooit stoofpeertjes gegeten. Hoewel het me best lekker leek is het er nog nooit van gekomen om het zelf te maken (het lijkt me zo veel werk) en niemand heeft het ooit voor mij klaargemaakt en dus kwam het zover dat ik al 30 jaar op deze planeet rondliep zonder ook maar 1 stoofpeertje te hebben gegeten. Shame on me! Met deze stoofpeertjes cupcakes bracht ik daar snel verandering in.

stoofpeertjes cupcakes

Ik kocht mijn stoofpeertjes heel cheesy uit pot in de supermarkt en waarschijnlijk is dit niet te vergelijken met zelfgemaakte stoofpeertjes maar ik vond cupcakes maken wel weer genoeg “bakken” voor 1 middag en dus maakte ik mij er makkelijk vanaf en ze smaakte heerlijk in de cakejes!

stoofpeertjes cupcakes

Recept Stoofpeertjes Cupcakes (12-15 stuks).

Ingrediënten:

Cupcakes

  • 200 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr. boter
  • 200 gr. suiker
  • 1 tl. kaneel
  • 1 tl. vanille aroma
  • 200 gr. stoofpeertjes (uitgelekt)
  • 4 eieren
  • 1 el. bloem

Topping

  • 450 gr. poedersuiker
  • 200 gr. zachte boter
  • 1 tl. vanille aroma
  • 2 el. melk

Extra

  • cupcake papiertjes (eventueel een bakvorm om ze in te zetten).
  • kaneel ter decoratie
  • spuitzak + spuitmondje

Bereidingswijze:

Cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Mix de boter met de suiker licht en luchtig.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tussendoor steeds goed.
  • Voeg het vanille aroma, kaneel en de helft van het bakmeel toe en mix tot alles is opgenomen.
  • Voeg de rest van het bakmeel toe en mix dit nog ca. 2 min. op de hoogste stand.
  • Snij de stoofpeertjes in kleine stukken en schep er de bloem doorheen.
  • Schep de stoofpeertjes door het beslag en vul de cupcake vormpjes voor 2/3 met beslag.
  • Giet het beslag in het bakblik en bak de cake in ca. 60 min. gaar.
  • Bak de cupcakes in 30-35 min. gaar.
  • Laat de cakejes helemaal afkoelen voor je de topping er op spuit.

Topping

  • Mix de boter zacht en luchtig.
  • Zeef de poedersuiker en voeg dit in 2 delen aan de boter toe.
  • Voeg de melk en vanille toe en mix dit tot een bleek en luchtige topping ontstaat (ca 5 minuten).
  • Doe de topping in een spuitzak en spuit toeven op de cupcakes, strooi er eventueel wat kaneel over ter decoratie.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *