
Soms kan een “ouderwetse” tulband cake zo lekker zijn. In de meeste gevallen vind ik zo’n mooie ronde vorm er een heel stuk mooier uitzien dan een rechte cake maar behalve de vorm is een tulband groter. Er zit natuurlijk hier en daar een maatverschil in de vormen maar de meeste tulband bakblikken zijn net zo groot als 1,5 “normale” cake en meer cake is beter en dus zouden we eigenlijk alleen nog maar tulbanden moeten bakken!
Mocht je nou twijfelen wat voor cake je hierin maakt dan hoef je niet meer verder te zoeken want deze chocolade tulband is heerlijk smeuïg en het witte chocolade glazuur maakt dat ie net een beetje extra lekker smaakt.
Recept Smeuige Chocolade Tulband Met Witte Chocolade Glazuur.
Ingrediënten:
Cake
- 225 gr. boter
- 315 gr. bloem
- 115 gr. cacao
- 1 tl. baksoda
- 1 tl. zout
- 120 ml. melk
- 115 gr. zure room
- 300 gr. suiker
- 4 eieren
- 1 tl. vanille aroma
Witte chocolade glazuur
- 100 gr. witte chocola
- 50 ml. slagroom
Bereidingswijze:
Cake
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Meng de bloem, cacao, baksoda en zout in een kom en zet dit opzij.
- Meng de melk en de zure room in een kom en zet ook dit opzij.
- Klop de boter samen met de suiker bleek en luchtig.
- Voeg een voor een de eieren toe en daarna de vanille aroma. Mix tussendoor steeds goed.
- Voeg om en om het melk en het bloem mengsel steeds beetje bij beetje toe.
- Vet een tulband vorm goed in en schep hier het beslag in.
- Bak de tulband in ca. 60 min. gaar. De cake is gaar als je er een saté prikker in steekt en deze er schoon uitkomt.
- Laat de cake minimaal een half uur afkoelen voor de deze uit het bakblik haalt.
Glazuur
- Breek de chocola in stukjes en doe dit samen met de slagroom in een hitte bestendige schaal.
- Verwarm de chocola au bain marie tot alles gesmolten is en er een egaal mengsel ontstaat.
- Giet het glazuur over de lauw warme cake.
NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op Instagram, Facebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!