Nectarine taart

nectarine taart

Het plan was een perzik taart maar toen ik in de supermarkt stond bleken perziken ineens niet meer tot het assortiment te behoren. Perziken leken mij een vrij gangbare fruitsoort maar I was wrong en dus liep ik de winkel uit met een zak vol nectarine’s want die smaken ook prima.

Als je tegenwoordig aan Fayah vraagt of ze een stukje nectarine lust zegt ze standaard “nee, dat lust ik niet, alleen in taart” haha! De nectarine taart viel dus goed in de smaak bij de kleine dame (en bij de grote dame trouwens ook).

nectarine taart

Recept Nectarine Taart.

Ingrediënten:

Deeg

  • 300 gr. bloem
  • 1 el. suiker
  • 1/4 tl.  zout
  • 115 gr. koude boter
  • 60 ml. ijswater

Vulling

  • 5 nectarine’s
  • 75 gr. suiker
  • 15 gr. custardpoeder
  • 1/2 tl. kaneel

Bereidingswijze:

  • Meng het zout, de suiker en de bloem in een grote kom door elkaar.
  • Snij de boter in kleine stukjes en doe dit bij de bloem.
  • Snij met 2 messen de stukjes boter steeds kleiner tot het een kruimelig deeg is.
  • Voeg het ijswater toe en roer dit met een lepel of spatel door het beslag.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kneed het deeg heel kort met de hand door elkaar zodat het een samenhangend deeg wordt (er mogen nog kleine stukjes boter in zitten).
  • Neem 2/3 van het deeg en rol dit uit op een met bloem bestoven (aanrecht)blad.
  • Vet de vlaaivorm in met bakspray of boter en bekleed deze met het uitgerolde deeg.
  • Schil de nectarine’s en snij ze in stukjes.
  • Voeg de custard, kaneel en suiker toe en roer dit goed door elkaar.
  • Schep de vulling nu in de vlaaivorm.
  • Rol het overgebleven stuk deeg uit en maak hier stroken van, met deze stroken kan je de bovenkant van de taart bekleden.
  • Klop het ei los en smeer hier de bovenkant van het deeg mee in.
  • Bak de taart nu in ca. 35 min gaar.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *