Welke bakspullen heb je echt nodig? Dit kan je niet missen!

bak benodigdheden

Als je door mijn huis loopt kom je overal bakspullen tegen, je vindt een verzameling aan bakblikken, mengkommen, ingrediënten en ik weet niet wat allemaal nog meer maar wat heb je nu echt nodig om een goede start te maken? Ik heb mijn onmisbare bakspullen op een rij gezet.

bak benodigdheden

Digitale weegschaal.

Een digitale weegschaal ziet er misschien een stuk minder mooi uit dan een klassieke weegschaal maar hij is voor het slagen van recepten echt onmisbaar. Met een digitale weegschaal weeg je ingrediënten tot op de gram nauwkeurig af, iets wat met een klassieke weegschaal toch een beetje een benadering blijft. Bij sommige recepten is een benadering goed genoeg maar voor de meeste recepten is het toch echt heel belangrijk dat alles heel precies klopt.

bak benodigdheden

Spatel.

Roeren kan natuurlijk ook prima met een lepel maar het nadeel is dat er vaak ingrediënten ophopen in de kromming van de lepel (en die worden dan niet goed door het beslag gemengd). Ook is een spatel het handigst om alle ingrediënten van de bodem van een kom te schrapen, een spuitzak te vullen of beslag van de kloppers van een mixer te halen, een onmisbaar ding dus!

bak benodigdheden

Maatbeker.

Hiervoor geldt hetzelfde als voor de weegschaal, vloeistoffen moeten natuurlijk ook precies afgemeten kunnen worden. Behalve voor het afmeten van ingrediënten vindt ik een maatbeker door zijn vaak smalle, hoge vorm (en tuitopening) ideaal om natte ingrediënten in de mengen zodat ik ze later aan de droge ingrediënten toe kan voegen.

bak benodigdheden

Mixer.

Ooit geprobeerd om slagroom te kloppen met een garde? Het lukt maar vervolgens heb je 2 dagen spierpijn van het kloppen. Zeker voor het egaal mengen van een beslag of luchtig kloppen van eieren of boter is een mixer echt onmisbaar. Het liefst mix ik met mijn kitchenaid mixer maar een eenvoudige handmixer is ook al een heel goed begin voor iedere thuisbakker. Voor kleine hoeveelheden (denk aan 1 eiwit kloppen) is een handmixer zelfs fijner en die pak ik dan ook nog regelmatig uit de kast.

bak benodigdheden

Maatlepels.

De laatste in de categorie “precies afmeten” zijn maatlepels. Regelmatig heb je in een recept een theelepel of eetlepel van iets nodig, thee- en eetlepels die je in je bestekla vindt hebben allemaal een andere maat en juist bij deze kleine hoeveelheden is het belangrijk om heel precies te meten want niemand wil teveel zout of bakpoeder in zijn cake.

bak benodigdheden

Mengkommen.

Mengkommen zijn natuurlijk ook onmisbaar bij het bakken. Kies voor een paar fijne kunststof mengkommen in verschillende maten, zo heb je voor iedere hoeveelheid een passende kom.

Natuurljk heb je een oven nodig en zijn er ontelbaar veel bakvormen te krijgen. Omdat ik niet voor 1 specifieke bakvorm kan kiezen komt er nog een apart artikel met mijn must-have bakblikken maar met het lijstje hierboven maak je al een heel goed begin met je “bakuitzet”.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *