Triple chocolate kokosmakronen.

kokosmakronen

Kokos, you hate or you love it. Ik val duidelijk in de categorie love it. Er is maar weinig met kokos dat ik niet lekker vind en toen er een pak mix voor kokosmakronen op de mat viel was ik heel benieuwd want dit had ik nog nooit gemaakt maar vind ik wel altijd heel lekker! Natuurlijk nam ik de bereidingswijze niet klakkeloos over maar ik gaf er mijn eigen twist aan en maakte er triple chocolate kokosmakronen van!

kokosmakronen

Kokos kan je met een hoop verschillende dingen combineren en na even twijfelen koos ik voor de combinatie van kokos met chocola, misschien een beetje veilig maar wel heel erg lekker!

kokosmakronen

Als basis voor deze kokosmakronen gebruikte ik een pak mix voor kokosmakronen van Koopmans, super handig en waarom zou je het jezelf moeilijker maken dan nodig is?! Het resultaat was er in ieder geval niet minder door want ze smaakten echt verrukkelijk!

Recept 6 grote triple chocolate kokosmakronen.

Ingrediënten:

 • 1 pak mix voor kokosmakronen
 • 50 gr. chocolate bakvaste chocoladestukjes (een mix van melk, wit en puur)
 • 2 eieren

Extra

 • bakplaat bekleed met bakpapier
 • mixer

Bereidingswijze:

 • Verwarm de oven voor op 175 grade.
 • Splits te eieren en doe de eiwitten samen met de mix voor kokosmakronen in een kom. Het eigeel heb je niet meer nodig maar kan je bewaren voor bijvoorbeeld gele room.
 • Mix de eiwitten samen met de makronen mix tot een egaal mengsel.
 • Schep met behulp van een lepel of spatel de bakvaste chocolade stukjes door het beslag.
 • Gebruik 2 eetlepels of een ijsschep om 6 bollen beslag op de bakplaat te leggen, zorg hierbij dat er voldoende ruimte tussen de bollen zit.
 • Bak de makronen nu in 20-25 min. goudbruin en gaar.
 • Laat de makronen helemaal afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.
 • Luchtdicht verpakt zijn de makronen ca. 3 dagen houdbaar.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *