kaneel perencake

recept perencake

Het is september en dat betekend herfst! Eindelijk mogen alle herfst recepten weer de kast uit en kunnen we volop aan de bak met pompoen, kruiden, peren enz. Love it!

recept perencake

Ik begin dit bakseizoen met een heerlijke kruidige perencake. Op een perentaart na heb ik eerlijk gezegd nog nooit met peren gebakken maar daar is eigenlijk geen goede reden voor. Bij fruit en bakken denk ik automatisch aan appels met hier en daar een zomerse uitspatting maar peren in gebak is echt heel erg lekker!

Toen ik afgelopen weekend een gebakje bij la place wilde eten en de boel zo goed als uitverkocht was zat er niet veel anders op dan een van de laatste perentaartjes te pakken en dat smaakte echt niet verkeerd. Door dat er-is-niets-anders gebakje kreeg ik zin om zelf met peren aan de slag te gaan en hoewel er wel 5 verschillende ideeën in mijn hoofd kwamen begon ik met deze heerlijke perencake met kaneel.

recept perencake

De combinatie van peren en kaneel zorgt voor een heerlijk herfstig smaakje zonder dat het heel heavy wordt en daardoor is het een perfecte cake voor het begin van de herfst.

Recept kaneel perencake.

Ingrediënten:

  • 200 gr. boter
  • 200 gr. suiker
  • 1 tl. vanille aroma
  • 4 eieren
  • 200 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 1,5 grote peer
  • 1 tl. kaneel

Extra

  • cakeblik bekleed met bakpapier of goed ingevet

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Mix de boter samen met de suiker in een paar minuten licht en luchtig.
  • Voeg één voor één de eieren toe en mix dit tussendoor steeds goed door elkaar.
  • Voeg daarna de vanille toe.
  • Roer het bakmeel en de kaneel door elkaar en schep dit beetje bij beetje bij het botermengsel.
  • Mix rustig tot alle bloem is opgenomen en mix daarna nog kort op hoge snelheid tot een egaal beslag ontstaat.
  • Schil de peren en verwijder het klokhuis, snij daarna plakjes van de peren.
  • Schep het beslag in het cakeblik en steek hier de plakjes peer in, dit gaat het beste als je de plakjes zo lang afsnijdt als het blik breed is en de plakjes er dan in de breedte insteekt.
  • Bak de cake nu in ca. 60 min. gaar.
  • Laat de cake volledig afkoelen voor je deze uit de vorm haalt.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *