Fotoverslag vakantie in Frankrijk; le grand dague

We hebben er even op moeten wachten maar begin deze maand was het voor ons dan ook eindelijk tijd om onze koffers te pakken en op vakantie te gaan. Bestemming van dit jaar: le grand dague in Frankrijk. 

Nooit eerder vertrokken wij voor onze zonvakantie richting Frankrijk maar na anthousiaste verhalen van vrienden wisten zij ons over te halen om het toch een keer een kans te geven en eerlijk is eerlijk; het viel niet tegen!

Hoewel de weersvoorspellingen niet geweldig waren begon onze vakantie rustig en zonnig. Helaas moest mijn lichaam even wennen aan de relax-modes en protesteerde het met 2 dagen koorts gevolgd door een migraine aanval maar zoals ik zei was het gelukkig nog mooi weer en konden de hubster en Fayah zich prima vermaken op de camping. Fayah genoot van het zwembad en zo kon ik even goed bijkomen en uitzieken.

De eerste dag dat ik weer een beetje levend was besloten we de omgeving te verkennen en zochten het dichtbijgelegen Perigueux op, een erg leuk stadje met gezellige Franse straatjes. In echte vakantiestijl eindigde we de dag met een lekkere barbecue die de vorige huurders van onze accommodatie achter hadden gelaten (thank you!).

Hoewel wij eigenlijk niet meteen weg zijn van “grote” campings -en dit zeker wel in die categorie viel- waren we er dit jaar maar wat blij mee. Zoals gezegd was het weer niet 30 graden en volle zon waardoor we blij waren dat er heel erg veel leuks te doen was voor Fayah, iedere avond was het swingen bij de mini disco (ieder jaar weer favoriet) en dagelijks (meerdere keren) een bezoekje aan het springkussen (wat overigens ook leuk is als volwassenen haha).

Ik moet toegeven dat wij normaal gesproken behoorlijk in de categorie “cultuurbarbaren” vallen maar doordat het te koud was voor het zwembad werden we een soort van gedwongen om eropuit te gaan en dat beviel ons eigenlijk behoorlijk goed! Zo gingen we ook een dagje shoppen in Bordeaux, een hele mooie oude stad waar je goed kon winkelen. Het enige dat we niet vonden was een speelgoedwinkel en lieten we Fayah nu net beloofd hebben dat ze iets mocht uitkiezen #fail. Per toeval had ik op de heenweg vlak buiten de stad een grote Toys ‘R Us gezien en met behulp van Google parkeerden we op de terugweg netjes voor de speelgoedwinkel. Dat bleek niet alleen een speelgoedwinkel maar een heel winkelcentrum, vol bekende winkels en een -zelfs voor Franse begrippen- hele grote supermarkt, echt heel leuk om naar toe te gaan!

Op weg naar een lokaal marktje dat uiteindelijk uit niet meer dan 3 kleine kraampjes bleek te bestaan reden we maar weer door naar Perigueux, we hadden het gevoel dat we de eerste keer niet alles gezien hadden en dat bleek ook zo te zijn. We zagen het ene leuke winkeltje na het andere waaronder een onwijs leuk winkeltje met allerlei lekkers van snoep en chocola tot hele mooie oliën.

Stadje nummer 3 was Sarlat, een echt middeleeuws dorpje waar je heerlijk kon verdwalen tussen de smalle straatjes en mooie gebouwen. Dat je €2,50 voor 1 bolletje ijs betaalde namen we maar even op de koop toe maar het stadje is echt het bezoeken waard!

Op onze laatste volle vakantie dag wilden we graag een van de grotten in de omgeving bezoeken. Het zou gaan regenen (wat uiteindelijk heel erg mee viel) en in een grot is het droog dus leek ons dat een goede dagvulling. Eerlijk gezegd dacht ik dat Fayah een grot of heel eng of oersaai zou vinden maar mevrouw bleek het geweldig te vinden en als iemand nu vraagt wat ze op vakantie gedaan heeft is haar antwoord meteen “de grotten!”

Na de grotten reden we door naar een enorm indrukwekkend kasteel (Chateau de Beynac) dat ik echt geweldig vond om te zien! Mocht je in de buurt zijn ga hier dan echt even langs!

En toen zat onze vakantie er helaas alweer op 🙁 na 10 dagen genieten -want dat was het- kon mevrouw nog een laatste keer dansen bij de mini disco, sprongen we nog even kort op het springkussen en stapten toen de auto in om te vertrekken naar ons vertrouwde Nederland.

Waar zijn jullie op vakantie geweest? En heb je nog een tip waar we echt eens naar toe zouden moeten?

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *