amaretto cupcakes

amaretto cupcakes

Dat cupcakes niet alleen voor kinderen bedoeld zijn bewijzen deze heerlijke amaretto cupcakes. Als basis heb ik een lekker smeuïg chocolade cakeje gebruikt en daar smaakt de amaretto heerlijk bij!

amaretto cupcakes

Deze cupcakes zijn door het gebruik van echte amaretto dus niet geschikt voor kinderen maar daardoor wel heel erg lekker voor volwassen! Het cakeje is doordrenkt met amaretto en het amerttini koekje maakt het helemaal af.

amaretto cupcakes

Recept amaretto cupcakes (12 stuks).

Ingrediënten:

Cupcakes

  • 100 gr. bloem
  • 20 gr. cacao
  • 35 gr. zonnebloem olie
  • 8 gr. bakpoeder
  • 140 gr. suiker
  • 120 ml. melk
  • 1 ei
  • snufje zout
  • ¼ tl. vanille aroma
  • klein beetje amaratto

Chocolade topping

  • 300 gr. poedersuiker
  • 135 gr. boter
  • 2 el. melk
  • ½ tl. vanille aroma
  • 150 gr. pure chocola

Extra

  • cupcake papiertjes/bakblik
  • spuitzak + spuitmondje
  • amerettini koekjes
  • (eventueel rietjes ter decoratie
  • bakkwastje (dit kan zonder maar met is een stuk makkelijker)

Bereidingswijze:

Cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 175 graden..
  • Doe de bloem, suiker, zout, bakpoeder en cacao in een kom en mix rustig door.
  • Doe de olie, melk, vanille en het ei in een kom en roer dit goed door.
  • Voeg de natte ingrediënten al mixend toe aan de droge ingrediënten en mix tot een egaal beslag ontstaat.
  • Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes
  • Bak de cupcakes in ca. 20 min. gaar.
  • Wacht tot de cupcakes helemaal zijn afgekoeld.
  • Doe wat amaretto in een bakje of glas en dip hier met de bakkwast in. Verdeel met de bakkwast wat amaretto over iedere cupcake en laat het een beetje intrekken.

Chocolade topping

  • Verwarm de chocola au bain marie tot deze compleet gesmolten is.
  • Mix de boter zacht en luchtig.
  • Zeef de poedersuiker en voeg dit in 2 delen aan de boter toe.
  • Voeg de melk en vanille toe en mix dit tot een bleek en luchtige topping ontstaat (ca 5 minuten).
  • Voeg de chocola toe en mix dit nog even kort door.
  • Doe de topping in een spuitzak en spuit mooie toeven op de cupcakes.
  • Maak de cupcakes af door er een koekje op te leggen en eventueel een rietje in te steken.

Liever iets minder zoet? Maak de toeven dan een stuk kleiner en maak maximaal de helft van het chocolade topping recept.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *