upside down perentaart met kokos en karamelsaus

recept voor perentaart

De upside down ananastaart is inmiddels redelijk bekend aan het worden en dat is niet vreemd want hij is heel erg lekker. Als variatie op deze lekkere taart maakte ik een upside down perentaart en die smaakt minstens net zo lekker!

recept voor perentaart

De mooie perenlaag die uiteindelijk bovenop de taart te zien is is niet alleen prachtig maar samen met het laagje donkere karamelsaus  smaakt het echt heerlijk!

recept voor perentaart

Voor de “cake” wilde ik ook eens wat anders en dus maakte ik daar een kokos versie van. Overheerlijk in combinatie met de peren maar mocht je nou niet zo van kokos houden dan kan je dit gewoon weglaten en smaakt de upside down perentaart ook heel erg lekker.

Recept upside down perentaart.

Ingrediënten:

Taart

  • 200 gr. boter
  • 200 gr. suiker
  • 1 tl. vanille aroma
  • 4 eieren
  • 200 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl. kokos smaakstof (of kijk voor de hoeveelheid op de verpakking)
  • 2 peren

Karamelsaus

  • 100 gram boter
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 65 ml slagroom

Extra:

  • springvorm van 24 cm doorsnede
  • bakpapier

Bereidingswijze:

De taart

  • Vet de springvorm ligt in en bekleed deze met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Mix de boter met de suiker licht en luchtig.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tussendoor steeds goed.
  • Voeg het vanille aroma, kokossmaakstof en de helft van het bakmeel toe en mix tot alles is opgenomen.
  • Voeg de rest van het bakmeel toe en mix dit nog ca. 2 min. op de hoogste stand.
  • Schil de peren en snij ze in plakjes.
  • Bedenk de bodem van de springvorm met de perenplakjes.
  • Giet het beslag over de peren en bak de cake in ca. 60 min. gaar.
  • Laat de cake helemaal afkoelen.

Karamelsaus

  • Smelt de boter in een pannetje, totdat deze net een beetje bruin begint te worden
  • Voeg dan de basterdsuiker en de slagroom toe en blijf roeren totdat de suiker geheel is opgelost
  • Breng het aan de kook en laat het ca. 3 minuutjes zachtjes doorkoken. Roer het af en toe door.
  • Neem de pan van het vuur en laat het een beetje afkoelen.
  • Hoe langer je hem laat doorkoken, hoe steviger de saus.
  • Haal de ring van de springvorm en leg een bord of schaal op de taart.
  • Draai de taart nu om zodat de peren bovenop zichtbaar zijn.
  • Haal voorzichtig het vel bakpapier van de taart af en giet de nog lauwe karamelsaus over de taart.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op instagram, Facebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *