Perzik chocolade cupcakes

perzik chocolade cupcakes

Wie is er niet gek op chocolade cupcakes? Ik in ieder geval wel. Dus toen ik weer zin had om cupcakes te bakken was ik er al snel uit dat dit chocolade cupcakes zouden worden maar dan net een beetje anders.

perzik chocolade cupcakes

Door fruit toe te voegen geef je een lekker frisse smaak aan je cupcakes en toen ik in de supermarkt tegen een schap vol met heerlijke perziken aanliep was de keuze gemaakt. Ik ging perzik chocolade cupcakes maken. Een lekker chocolade cupcakeje met frisse stukjes perzik erin, top!

perzik chocolade cupcakes

Recept perzik chocolade cupcakes (ca. 12 stuks).

Ingrediënten:

Cupcakes

  • 100 gr. bloem
  • 20 gr. cacao
  • 35 gr. zonnebloem olie
  • 8 gr. bakpoeder
  • 140 gr. suiker
  • 120 ml. melk
  • 1 ei
  • snufje zout
  • ¼ tl. vanille aroma
  • 2-3 perziken

Chocolade topping

  • 300 gr. poedersuiker
  • 135 gr. boter
  • 2 el. melk
  • ½ tl. vanille aroma
  • 150 gr. pure chocola

Extra

  • cupcake papiertjes/bakblik
  • spuitzak + spuitmondje

Bereidingswijze:

Cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Was de perziken, haal de pitten eruit en snij 12 dunne plakjes, snij de rest van de perziken in kleine blokjes.
  • Doe de bloem, suiker, zout, bakpoeder en cacao in een kom en mix rustig door.
  • Doe de olie, melk, vanille en het ei in een kom en roer dit goed door.
  • Voeg de natte ingrediënten al mixend toe aan de droge ingrediënten en mix tot een egaal beslag ontstaat.
  • Verdeel de blokjes perzik over 12 cupcakevormpjes en verdeel hier het beslag over.
  • Bak de cupcakes in ca. 20 min. gaar.
  • Wacht tot de cupcakes helemaal zijn afgekoeld voordat je de topping erop spuit.

Chocolade topping

  • Verwarm de chocola au bain marie tot deze compleet gesmolten is.
  • Mix de boter zacht en luchtig.
  • Zeef de poedersuiker en voeg dit in 2 delen aan de boter toe.
  • Voeg de melk en vanille toe en mix dit tot een bleek en luchtige topping ontstaat (ca 5 minuten).
  • Voeg de chocola toe en mix dit nog even kort door.
  • Doe de topping in een spuitzak en spuit mooie toeven op de cupcakes.
  • Maak de cupcakes af door er een plakje perzik in te steken.

Liever iets minder zoet? Maak de toeven dan een stuk kleiner en maak maximaal de helft van het chocolade topping recept.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *