Chocolade Freakshake!

chocolade milkshake freakshake

Heb jij er al ooit van gehoord; een freakshake? Ik wel en ik ben verliefd! Eigenlijk is een freakshake niet meer dan over de top milkshake vol met poeha en ik hou ervan. Na een aantal lekkere recepten voor “gewone” milkshakes kan een recept voor een echte chocolade freakshake dan ook niet op het blog ontbreken en dus vind je hier nu het resultaat van mijn eerste chocolade freakshake!

chocolade freakshake

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik voor het eerst van een freakshake hoorde en hoewel het me heel leuk leek om er een te maken kwam het er toch niet meteen van maar toen ik laatst op het terras zat met een (heerlijk) stuk kersen gebak en een cola was ik toch enigszins teleurgesteld in mezelf dat ik niet voor de freakshake was gegaan (wat daar trouwens als gewone milkshake op de kaart stond). Het zag er zo lekker uit dat ik hem eigenlijk toch echt wel had willen proeven en dat was de spreekwoordelijke druppel die de emmer milkshake over liet lopen.

chocolade milkshake freakshake

Thuis ging ik snel aan de slag om zo’n leuke shake te maken en als ik eerlijk ben ben ik behoorlijk tevreden! Hij ziet er niet alleen spectaculair uit maar hij smaakt ook echt voortreffelijk! Deze zal in huize Schepje Suiker nog vaak gedronken worden.

Recept chocolade freakshake (over de top milkshake), 1 groot glas.

Ingrediënten:

 • 4 bollen vanille ijs
 • ⅓ flesje chocolade saus
 • 250 ml. melk
 • slagroom
 • 1 pennywafel
 • 1 chocolade mini donut
 • sprinkles
 • eventueel een rietje

Extra

 • groot glas of mason jar
 • blender of staafmixer

Bereidingswijze:

 • Schep het ijs, de melk en de helft van de chocoladesaus in een maatbeker of blender en mix dit tot een egaal papje ontstaat (bij gebruik van een maatbeker gebruik je een staafmixer, anders de blender zelf).
 • Bewaar een heel klein beetje chocolade saus en giet de rest langs de binnenkant van het glas of mason jar.
 • Giet de milkshake in het glas of mason jar en spuit er een grote toef slagroom op.
 • Breek de penny wafel in 2 stukken en steek deze in de slagroom.
 • Streek een leuk rietje in de freakshake en maak het af met een mini donut, de overgebleven chocoladesaus en wat sprinkles.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *