Bakken zonder suiker; gezonde appelcake.

Heerlijk gezonde appelcake, zonder suiker en zuivel (dus ook lactosevrij)!

gezonde appelcake

Dit keer geen “schepje suiker” maar “een schepje minder suiker”. Kort geleden kreeg mijn oma (van bijna 90!) te horen dat ze last heeft van diabetes. Alles met suiker moest ze vanaf toen laten staan en hoewel het even wennen was gaat het haar best goed af. Er is alleen 1 ding dat ze suikervrij niet lekker vindt en dat is cake. Daar moest ik natuurlijk snel een oplossing voor vinden!

suikervrije appelcake

In eerste instantie wilde ik graag een cake bakken die naar echte “boeren cake” zou smaken maar na lang nadenken over een recept heb ik dat idee maar laten varen. Als ongeveer de helft van een recept uit suiker bestaat is het onmogelijk om dat te vervangen en het toch dezelfde smaak te geven. Op naar plan B dus!

gezonde appelcake

Dan maar een hele andere maar wel lekkere cake en dat werd deze heerlijke gezonde appelcake zonder suiker en zuivel! De cake is nu een gezond tussendoortje geworden. Je zou h’m zelfs als ontbijt kunnen eten of als gezond tussendoortje en door de stukken appel en perzik heb je toch een lekker zoete smaak.

Recept Gezonde Appelcake Zonder Suiker

Ingrediënten:

  • 140 gr. havermoutmeel (of maak dit zelf*)
  • 140 gr. amandelmeel
  • 1 tl. bakpoeder
  • ¼ tl. zout
  • 4 eieren
  • 2 bananen
  • 1 appel
  • 1 perzik
  • 2 tl. kaneel

* Havermout meel maak je ook makkelijk zelf door havermout even in de blender te stoppen.

Extra:

  • ingevet cakeblik

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de havermoutmeel, amandelmeel, bakpoeder, zout en kaneel in een kom er roer dit door.
  • Pureer de bananen samen met de eieren tot een papje.
  • Schil en snij de appel in stukjes.
  • Was de perzik, snij er een paar dunne plakjes van (ter decoratie) en snij de rest in blokjes.
  • Doe de bananenpuree bij de droge ingrediënten en mix dit tot er geen klontjes meer inzitten.
  • Schep nu de stukjes appel en perzik door het beslag en giet dit in het cakeblik.
  • Verdeel nu de plakjes perzik over de bovenkant van de cake.
  • Bak de cake nu in ca. 45 gaar.

De cake is ook goed in te vriezen!

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *