Zomers nagerecht; Barbecue nectarines!

babecue nectarine

Ligt het aan mij of hebben we al aardig wat mooie zomerdagen gehad dit jaar? Bij ons is de barbecue in ieder geval al aardig wat keren gebruikt en behalve het “normale” eten kan je er ook heel makkelijk je nagerecht op klaarmaken.

De laatste tijd proberen wij wat “anders” te barbecuen dan we vroeger deden. Niet meer de standaard grote hoeveelheid vlees maar vooral veel groeten, een echt lekker stukje vlees en dan vooral genieten zonder je volledig vol te proppen met vlees, stokbrood en huzarensalade (dat laatste is trouwens volledig verdwenen van onze barbecue tafel). Fijn voordeel van je niet helemaal vol vreten is dat er daarna nog plek over is voor een nagerecht en om het nog enigszins verantwoord te houden gebruikte ik hier fruit voor. Ik maakte het “schepje suiker style” met een lekkere bol ijs maar natuurlijk kan je het ook zonder maken en heb je gewoon heerlijk fruit en ideaal als je gasten vegan eten!

babecue nectarine

Gisteren maakten wij dus deze heerlijke barbecue nectarines en die waren zo lekker dat ik niet kon wachten om het recept online te zetten en komend weekend komt er weer heerlijk weer aan dus mocht je nog geen plannen hebben dan raad ik je sterk aan om die barbecue uit de schuur te trekken en deze barbecue nectarines als nagerecht klaar te maken. Smullen gegarandeerd!

babecue nectarine

In het recept staan alle ingrediënten voor 1 persoon, zo kan je het makkelijk omrekenen voor het aantal personen waarmee je aan het barbecuen bent.

Recept Barbecue nectarines met ijs en karamel (1 pers.)

Ingrediënten:

  • 1 nectarine
  • 2 bolletjes vanille ijs
  • karamelsaus (zelfgemaakt of karamelstroop van de pannenkoekenafdeling)
  • eventueel stukjes karamel

Extra

  • barbecue (of grill)

Bereidingswijze:

  • Was de nectarine, verwijder de pit en snij het in 6-8 plakjes.
  • Grill de nectarine plakjes op de barbecue tot ze warm zijn en mooie grill streepjes hebben gekregen.
  • Schep de nectarine in een bakje en schep er het ijs bij.
  • Maak het nagerecht af met karamelsaus en eventueel karamel blokjes.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op InstagramFacebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

One thought on “Zomers nagerecht; Barbecue nectarines!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *