Gender Reveal Cupcakes!

gender reveal cupcakes

Toen mijn zwangere vriendinnetje vertelde dat ze een feestje gaf en graag op een leuke manier wilde vertellen wat het geslacht van het kindje zou worden gingen mijn radartjes meteen draaien. Wat vind ik dit leuk om te doen!

gender reveal cupcakes

Het liefst ging ik helemaal los met een over de top taart en weet ik niet wat allemaal maar dat was toch niet helemaal wat ze in gedachten had (helaas haha). Het werden uiteindelijk een heleboel gender reveal cupcakes met gekleurde vulling zodat je, zodra je een hap nam kon zien of de cupcake roze of blauw was vanbinnen.

gender reveal cupcakes

Ik maakte 100 gender reveal cupcakes maar in het recept houd ik het even simpel en heb alles aangepast op 12 stuks. Wil je er meer maken dan kan je het recept natuurlijk gewoon vermenigvuldigen.

Doordat er wat dingen af moeten koelen is het handig om de vulling en de topping de avond van te voren voor te bereiden zodat het ’s nachts kan afkoelen, je kan het dan de volgende dag verder afmaken.

Recept Chocolade Gender Reveal Cupcakes (ca 12 stuks).

Ingrediënten:

Cupcakes

  • 100 gr. bloem
  • 20 gr. cacao
  • 35 gr. zonnebloem olie
  • 8 gr. bakpoeder
  • 140 gr. suiker
  • 120 ml. melk
  • 1 ei
  • snufje zout
  • ¼ tl. vanille aroma

Topping

  • 170 gr. boter
  • 175 ml. melk
  • snufje zout
  • 150 gr. suiker
  • 25 gr. bloem
  • ½ tl. vanille aroma
  • blauwe en roze kleurstof

Vulling

  • 75 gr. witte chocola
  • 75 ml. slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • roze of blauwe kleurstof

Extra

  • spuitzak met spuitmondje

Bereidingswijze:

Cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de bloem, suiker, zout, bakpoeder en cacao in een kom en mix rustig door.
  • Doe de olie, melk, vanille en het ei in een kom en roer dit goed door.
  • Voeg de natte ingrediënten al mixend toe aan de droge ingrediënten en mix tot een egaal beslag ontstaat.
  • Verdeel het beslag over 12 cupcakebakjes en bak ze in 20 min. gaar.
  • Wacht tot de cupcakes helemaal zijn afgekoeld en snij er een rondje uit.

Vulling

  • Smelt de chocola samen met de slagroom voorzichtig in de magnetron of au bain marie.
  • Roer het goed door zodat er geen stukjes meer in zitten en geef het een roze of blauwe kleur met de kleurstof.
  • Zet het mengsel in de koelkast en laat het volledig afkoelen.
  • Doe de klopfix bij het chocolade mengsel en klop het stijf.
  • Vul de cupcakes met de chocolade slagroom.

Topping.

  • Doe de bloem, melk, zout en vanille in een steelpannentje en verwarm rustig en al roerend tot het iets begint in te dikken.
  • Voeg de suiker toe en verwarm tot het kookt, laat het nog 1 minuut doorkoken en giet het dan door een zeef in een kom.
  • Dek af met vershoudfolie en laat volledig afkoelen.
  • Doe de boter bij het melkpapje en mix in ca. 5 minuten tot een luchtige en egale topping.
  • Verdeel de topping in 2 delen en kleur de ene helft roze en de andere heft blauw.
  • Schep de topping voorzichtig in een spuitzak met spuitmondje en spuit toeven op de cupcakes.
  • De cupcakes kan je het beste in de koelkast bewaren.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op instagram, Facebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *