Limoncello cake | met echte limoncello!

recept limoncello cake

Bij deze limoncello cake moet ik meteen aan onze vakanties in Italië denken. Italië is echt ons favoriete vakantie land en iedere vakantie wordt er trouw een flesje limoncello gekocht.

recept limoncello cake

Ik was benieuwd hoe limoncello als cake zou smaken en ik kan je vertellen; het is heerlijk! De cake heeft een subtiel citroensmaakje en het frisse glazuur smaakt onmiskenbaar naar limoncello! Hou je dus niet van limoncello dan sla deze cake maar even over maar anders… rennen naar de keuken!

Recept Limoncello cake

Ingrediënten:

Cake

  • 200 gr. boter
  • 200 gr. suiker
  • 1 tl. vanille aroma
  • 4 eieren
  • 200 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 2 el. limoncello
  • rasp van 1 citroen

Limoncello glazuur

  • 100 gr. poedersuiker
  • druppel gele kleurstof
  • 2-3 el. limoncello

Extra

  • cakeblik

Bereidingswijze:

Cake

  • Bekleed het cakeblik met bakpapier of vet het goed in en verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Mix de boter met de suiker licht en luchtig.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tussendoor steeds goed.
  • Voeg het vanille aroma, citroenrasp en de helft van het bakmeel toe en mix tot alles is opgenomen.
  • Voeg de rest van het bakmeel en de limoncello toe en mix dit nog ca. 2 min. op de hoogste stand.
  • Giet het beslag in het bakblik en bak de cake in ca. 60 min. gaar.
  • Laat de cake helemaal afkoelen voor je het glazuur erover giet.

Het glazuur

  • Doe de poedersuiker en de kleurstof in een kom en voeg er beetje bij beetje de limoncello aan toe.
  • Het glazuur moet dik en net vloeibaar zijn.
  • Giet het glazuur nu over de cake.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op instagram, Facebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *