KOKOS CUPCAKES MET VANILLE TOPPING + VIDEO!

Ik heb behoorlijk lang getwijfeld of ik dit online zou zetten, niet om de smaak (die ik goed) maar om de video! Video’s maken is namelijk niet echt “mijn ding” of beter gezegd, het editen ervan vind ik super maar jezelf terug zien is… tjsa, toch een beetje minder haha. Anyhow, hij staat online, kijk dus maar snel verder 😉

recept kokos cupcakes

In de video laat ik zien hoe je deze lekkere kokos cupcakes maakt, mocht  je geen zin hebben in een video dan vind je het recept ook gewoon uitgeschreven onder aan dit artikel maar ik vind zelf dat op bewegend beeld dingen toch vaak wat duidelijker overkomen en dus trok ik de stoute schoenen aan en deed een poging tot filmen.

recept kokos cupcakes

Ben je alsjeblieft een beetje lief voor me? De video kan 100x beter maar ik heb mijn best gedaan en mocht je dit nou leuk vinden (of totaal niet) dan hoor ik het graag! Kan ik kijken of ik het wat vaker kan doen of juist maar heel snel moet vergeten 😉

Recept kokos cupcakes met vanille topping (12 stuks).

Ingrediënten:

Cupcakes

 • 125 gr. zachte boter
 • 125 gr. zelfrijzend bakmeel
 • 125 suiker
 • 2 eieren
 • ¼ tl. bakpoeder
 • snufje zout
 • ½ tl. vanille
 • 2 el. melk
 • kokos smaakstof (zie verpakking voor hoeveelheid)

Topping

 • 450 gr. poedersuiker
 • 200 gr. zachte boter
 • 2 el. melk
 • ½ vanille

Extra

 • cupcake bakblik met bakpapiertjes
 • spuitzak met spuitmondje
 • sprinkles

Bereidingswijze:

Cupcakes:

 • Verwarm de oven voor op 175 graden.
 • Zeef de bloem en suiker in een grote kom.
 • Doe er de boter bij en mix dit kort door elkaar.
 • Doe er de bakpoeder, zout en de eieren bij en mix tot alles goed opgenomen is.
 • Voeg de vanille en kokos smaakstof toe en mix ook dit er door heen.
 • Voeg als laatste de melk toe en mix tot een egaal beslag ontstaat.
 • Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de cupcakes in ca. 20 min. gaar.
 • Laat de cupcakes volledig afkoelen voor je de topping erop spuit.

Topping

 • Mix de boter zacht en luchtig.
 • Zeef de poedersuiker en voeg dit in 2 delen aan de boter toe.
 • Voeg de melk en vanille toe en mix dit tot een bleek en luchtige topping ontstaat (ca 5 minuten).
 • Doe de topping in een spuitzak en spuit toeven op de cupcakes, versier ze daarna eventueel met sprinkles.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op instagram, Facebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

2 thoughts on “KOKOS CUPCAKES MET VANILLE TOPPING + VIDEO!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *