Bokkenpootjes brownies.

bokkenpootjes brownies

Er zijn voor mij 2 dingen die qua smaak nooit gaan vervelen, brownies en bokkenpootjes en daardoor besloot ik die 2 maar eens in de mix te gooien! 

bokkenpootjes brownies

Door de hele brownie proef je de lekkere bokkenpootjessmaak met hier en daar een krokant stuk koek en wonder boven wonder blijft zelf het chocoladelaagje van de koekjes heerlijk op zijn plek in deze bokkenpootjes brownies!

Ik nam de bokkenpootjes brownies mee naar mijn schoonoma (schat van een mens maar haar gebak is niet te vertrouwen aangezien ze altijd vergeet hoe lang geleden ze het ook al weer gekocht had) en gelukkig bevielen ze goed. Heel schattig vroeg ze wel 5x of ik vaker dingen bakte haha. Ja hoor oma, zo af en toe 😉 (had ik al gezegd dat ze aardig dement aan het worden is? 😉 )

Recept Bokkenpootjes Brownies.

Ingrediënten:

  • 135 gr. melkchocolade
  • 115 gr. boter
  • 215 gr. kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 85 gr. bloem
  • 200 gr. bokkenpootjes

Extra

  • brownieblik van 15×25 cm

Bereidingswijze:

  • Hou een aantal bokkenpootjes apart en vermaal de rest tot kleine stukjes.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed het bakblik met bakpapier.
  • Smelt de boter en de chocolade au bain marie of in de magnetron tot het helemaal gesmolten is en roer het goed door elkaar.
  • Mix de suiker samen met eieren op hoge snelheid tot het erg luchtig is.
  • Voeg het chocolademengsel toe en mix dit kort door elkaar.
  • Voeg de bloem toe en mix dit kort maar wel tot alles goed is opgenomen.
  • Roer de vermalen bokkenpootjes door het beslag en giet het beslag in het brownieblik.
  • Breek de overgebleven bokkenpootjes in grote stukken en verdeel deze over het beslag.
  • Bak de brownie nu in 30 min. gaar.
  • Laat de brownie helemaal afkoelen voor je deze uit de vorm haalt.

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op instagram, Facebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

One thought on “Bokkenpootjes brownies.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *