Vanille kersen sandwich koeken

vanille kersen sandwich koeken

Geen idee waardoor het komt maar ik word vrolijk van sandwich koeken, het ziet er zo vrolijk uit en mooi voordeel; ze zijn wat groter dan een “gewoon” koekje ;). Ik heb mijn hoofd vol met heerlijk sandwich koek combinaties dus het zal vast niet bij deze ene vanille kersen sandwich koeken blijven maar voor nu klik snel verder voor recept nummer uno!

recept vanille kersen sandwich koeken

Zoals je verwacht bij een vanille kersen sandwich koek recept zijn de koeken gevuld met lekkere vanillecrème en een lepeltje kersen vulling, heerlijk!

vanille kersen sandwich koeken

Recept vanille kersen sandwich koeken (ca 8 stuks).

Ingrediënten:

Koekjes

  • 150 gr. bloem
  • ¼ tl. baksoda
  • ¼ tl. zout
  • 55 gr. boter
  • 110 gr. donkerbruine basterdsuiker
  • 60 gr. kristalsuiker
  • 1 ei
  • ½ tl. vanille aroma

Vulling

  • 85 gr. boter
  • 90 ml. melk
  • snufje zout
  • 75 gr. suiker
  • 15 gr. bloem
  • ¼ tl. vanille aroma
  • ¼ blik kersen vlaai vulling

Extra

  • spuitzak + spuitmondje

Bereidingswijze:

Koekjes

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Smelt de boter.
  • Kneed met een deeghaak de boter, kristalsuiker en basterdsuiker door elkaar.
  • Voeg de rest van de ingredienten toe en kneed tot het deeg redelijk samenhangend is maar nog geen vaste bol vormt.
  • Kiep de mengkom om op een werkblad en kneed het “deeg” nu met de hand tot een bal.
  • Draai bolletjes ter grote van een walnoot van het deeg en druk deze een beetje plat.
  • Bak de koekjes nu in 10 min. gaar.

Vulling

  • Doe de melk samen met de vanille en zout in een pannetje.
  • Zeef de bloem erbij en verwarm het mengsel nu op middelhoog vuur (blijf constant roeren) tot het begint in te dikken.
  • Voeg de suiker toe en blijf roeren tot het kookt.
  • Laat het mengsel nog 1 minuut doorkoken en giet het dan door een zeef in een schaal.
  • Bedek het met vershoudfolie en laat het volledig afkoelen.
  • Mix nu de boter door het melkmengsel tot het een egaal en luchtige crème is geworden.

Vullen

  • Sorteer de koekjes zodat je steeds 2 koekjes van hetzelfde formaat bij elkaar hebt.
  • Doe de vulling in en spuitzak met spuitmondje en spuit op de helft van de koekjes een rondje (laat het midden vrij).
  • Schep in het midden van de vulling een theelepel kersen-vlaai vulling en leg er vervolgens een “leeg” koekje bovenop.
  • Enjoy!

NIKS MEER MISSEN?
Volg schepje suiker dan op instagram, Facebook of twitter (@schepjesuiker).
IETS GEMAAKT?
Tag SchepjeSuiker of #schepjesuiker, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *