chocolade soezen met karamel slagroom | te lekker!

bosche bollen recept

bosche bollen recept

Bosche bollen -of chocolade soezen-, wie kent ze niet?! Als je boven de revieren woont ken je dit lekkernij waarschijnlijk als een moorkop al gaat dat woord er hier (onder de revieren dus) echt niet in. Regelmatig halen we hier wat heerlijke Bosche bollen en geen bezoek aan Den Bosch gaat voorbij zonder dat we echte Bosche bollen hebben gehaald.

bosche bollen recept soezen

Toen ik laatst weer eens thuis kwam met zo’n lekkere caloriebom bedacht ik me dat het eigenlijk best vreemd is dat ik dit nog nooit zelf gemaakt heb. Op de een of andere manier was ik een beetje bang voor soezendeeg. Vraag me niet hoe het komt maar het leek mij heel lastig… warm deeg… in een pan… nee zal vast lastig zijn.

bosche bollen recept soezen

Maar toen op een regenachtige dag de verveling toesloeg ik geen zin had om aan het huishouden te beginnen besloot ik het gewoon te proberen en wat bleek; helemaal niet moeilijk maar wel vet lekker! Echt, ze smaakte zo goed. Wat stom dat ik dit niet eerder deed!

Recept ca. 6 medium chocolade soezen met karamel slagroom.

Ingrediënten:
50 gr. bloem
40 gr. boter
snufje zout
65 ml. water
2 eieren
400 ml. koude slagroom
½ tl. vanille aroma
karamel aroma
1½ zakje klopfix
100 gr. melk chocola
50 gr. pure chocola
2 el. suiker

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de boter, water en zout in een pan en breng dit aan de kook.
Haal de pan van het vuur en roer hier snel de bloem doorheen.
Zet de pan terug op het vuur en blijf dit roeren tot het deeg van de pan loslaat (ongeveer 1 min.).
Haal de pan van het vuur en roer hier 1 voor 1 de eieren doorheen. Roer tussendoor tot het ei helemaal in opgenomen.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel het beslag met 2 lepels of een spuitzak in 6 hoopjes.
Bak de soezen nu in ca. 25 min. gaar. Laat de soezen in de open oven afkoelen.
Klop 350 ml. slagroom samen met de klopfix, suiker en vanille stijf.
Voeg het karamel aroma toe (kijk voor de hoeveelheid op de verpakking van het aroma) en mix dit heel kort door.
Doe de slagroom in een spuitzak en prik deze onderin de soezen. De soes is vol als je merkt dat deze iets boller gaat staan.
Smelt de chocola met de overgebleven 50 ml. slagroom au bain marie en doop hier de soezen in.
Laat de chocola een beetje hard worden en dan zijn de soezen klaar om gegeten te worden!

(de soezen kan je het beste in de koelkast bewaren.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *