Red velvet cupcakes

recept red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes met cream cheese topping.

recept red velvet cupcakes

Het is bijna Valentijnsdag en daar heb ik dus helemaal niets mee. Waar ik wel wat mee heb is gebak en aangezien ik op dit moment zo veel mooi rood en roze gebak tegen kwam moest ik weer aan red velvet cupcakes denken. Ik zocht een recept op dit blog op (ik gebruik dit blog ook als recepten boekje) maar ik kwam niets tegen WHAAT?! Dat kan niet en dus bij deze; het recept voor red velvet cupcakes met een heerlijke cream cheese (roomkaas) topping.

recept red velvet cupcakes

recept red velvet cupcakes

Recept voor 12 red velvet cupcakes met cream cheese topping.

Ingrediënten:
Cupcakes
210 gr. bloem
185 gr. suiker
½ tl. baksoda
120 ml. karnemelk
½ tl. azijn.
10 gr. cacao
235 gr. zonnebloem olie
1 ei
snufje zout
1 el. rode kleurstof (vloeibaar)
1 tl. vanille aroma
Topping
225 gr. roomkaas
1 tl. vanille aroma
snufje zout
375 gr. poedersuiker
115 gr. zachte boter

Bereidingswijze:
Cupcakes
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de bloem, suiker, cacao, baksoda en zout in een kom en meng dit door elkaar.
Doe de karnemelk, azijn, kleurstof, vanille, olie en het ei in een andere kom of ruime maatbeker en roer dit goed door elkaar.
Voeg beetje bij beetje de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix tussendoor steeds goed.
Vul de cupcake vormpjes voor ⅔ met beslag en bak de cupcakes in ca. 25 minuten gaar.
Laat de cupcakes volledig afkoelen voor je de topping erop doet.
Topping
Mix de boter samen met de poedersuiker, zout en vanille tot alle poedersuiker goed is opgenomen.
Voeg de roomkaas toe en mix tot een egale crème ontstaat.
Spuit toeven op de cupcakes en versier ze eventueel met een hartje of strooisel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *