Chocolade spektakel taart!

recept chocolade hazelnoot taart

Chocolade spektakel taart met chocolade-hazelnoot vulling.

recept chocolade hazelnoot taart

Deze chocolade spektakel taart met chocolade-hazelnoot vulling maakte ik afgelopen december al maar ik was helemaal vergeten om hem op het blog te delen.

recept chocolade hazelnoot taart

De taart bestaat uit drie lekkere lagen chocoladetaart met daartussen (en omheen) een lekkere chocolade-hazelnootcrème. De ganache en alle lekkere chocolade snacks er boven op maken deze taart een echt feestje om naar te kijken maar minstens net zo feestelijk om te eten!

recept chocolade hazelnoot taart

recept chocolade hazelnoot taart

Recept chocolade spektakel taart met chocolade-hazelnoot vulling (ca. 12 personen).

Ingrediënten:
De cake
200 gr. bloem
40 gr. cacao
280 gr. kristalsuiker
16 gr. bakpoeder
¼ tl. zout
80 gr. boter
240 ml. melk
2 eieren
½ tl. vanille aroma
De crème
200 gr. hazelnootpasta
250 gr. boter
250 ml. melk
snufje zout
225 gr. kristalsuiker
35 gr. bloem
½ tl. vanille aroma
Ganache
200 gr. pure chocolade
200 ml. slagroom
Extra
verschillende chocoladekoekjes, mini chocoladerepen (mars, snikkels enz.) en bonbons
bakblik(ken) van 15cm doorsnee

Bereidingswijze:
De cake
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de bloem, cacao, suiker, zout, bakpoeder en boter in een kom en mix tot het zanderig wordt en alle grote stukken boter verdwenen zijn.
Voeg de eieren en vanille toe.
Voeg nu beetje bij beetje de melk toe tot een egaal beslag ontstaat.
Verdeel het beslag over 3 bakblikken en bak ze in 25-30 min. gaar.
(Je kan ook 1 bakblik gebruiken en alle lagen achter elkaar bakken)
De crème
Doe de melk, vanille en zout in een pannetje en zeef hier de bloem bij.
Blijf dit continu roeren en verwarm op middelhoog vuur tot het begint in te dikken.
Voeg dan de suiker toe en blijf goed roeren tot het kookt.
Roer nog ca. 1 minuut goed door.
Haal het pannetje van het vuur en giet de inhoud door een zeef in een kom.
Bedek de crème met vershoudfolie en laat het volledig afkoelen.
Klop de boter los en voeg hier de afgekoelde crème aan toe en mix dit in ca. 5 min. licht en luchtig.
Voeg de hazelnootpasta toe en mix dit ca. 1 minuut.
Ganache
Breek de chocola in kleine stukjes en doe dit samen met de slagroom in een vuurvaste kom. Verwarm dit au bain-marie (of in de magnetron) tot alle chocola gesmolten is en roer tot en egaal mengsel ontstaat.
Het stapelen
Leg de eerst laag cake op een taartschaal en smeer hier een laagje crème op.
Leg de tweede laag cake erop en verdeel ook hier weer wat crème en leg de derde laag cake er tot slot boven op.
Smeer nu de hele cake in met een laag crème en giet de ganache over de cake.
Steek nu alle chocoladekoekjes, bonbons en repen in de taart, laat de ganache even wat opstijven in de koelkast en de taart is klaar om aangesneden te worden.

4 thoughts on “Chocolade spektakel taart!”

  1. Hoi Marieke, heerlijke recepten heb je! 😍 ik wil deze chocolade taart bakken. Er staat verdeel het beslag over 3 bakblikken kan ik alles in 1 bakblik doen en dan de cake snijden in 3 stukken? Want ik heb maar 1 bakblik.
    Alvast bedankt!

    Groetjes Nimet

    1. Hoi Nimet,

      Dat kan wel alleen moet je dan goed op de oventemperatuur en de baktijd letten (de temperatuur zal omlaag moeten en de baktijd wordt langer).
      Wat je ook kan doen is het beslag in drieën verdelen en deel voor deel bakken, zo blijft de temperatuur en baktijd gelijk en lukt het toch met 1 bakblik.

      Groetjes!

    1. Hi! Nee, dat is niet hetzelfde maar ik snap de verwarring wel goed! Chocopasta wordt gemaakt met cacao zonder hazelnoten. Hazelnootpasta smaakt echt naar hazelnoot, ze staan wel vaak naast elkaar in het beleg-schap van de supermarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *