Portugal Mar; op bezoek bij de Portugees.

portugal mar helmond

portugal mar helmond

Afgelopen dinsdag werd ik door Social Deal uitgenodigd om te gaan eten bij Portugal Mar, een restaurant waar ik zonder dat ik het door had al regelmatig langs was gelopen maar waar ik nu voor het eerst naar binnen zou gaan. Ik had nog nooit bij een Portugees gegeten dus ik was benieuwd! Hoe het was vertel ik je hieronder.

Zoals ik al vertelde ben ik nooit eerder bij een Portugees gaan eten, zonder specifieke reden maar ook nooit iets waar ik bewust naar opzoek was gegaan en ik kan je vertellen; het beviel goed!

portugal mar helmond

Portugal Mar is een vrij klein restaurant in hartje Helmond waar je je in de woonkamer van een Portugees gezin waant. Geen fancy hip gedoe (ook totaal niet nodig) maar waar je gezellig op bezoek gaat bij een echte Portugese familie. Kneuterig gezellig (in de goede zin van het woord!) en terwijl dochter je van een hapje en een drankje voorziet loopt moeder af en toe gezellig langs om te vragen of alles naar wens is en zitten opa en oma een tafeltje verderop ook van hun maaltje te genieten, echt zoals je bij een Portugese familie verwacht.

portugal mar helmond

Minstens net zo belangrijk als de sfeer is natuurlijk ook het eten, ik ging voor vegetarisch en manlief koos voor de mixed grill, ook hier geldt weer; geen opsmuk maar goed eten zoals het hoort. Het eten smaakte top en werd geserveerd met een salade en goede portie friet waarna we ons stortte op een groot stuk taart. Ik besloot de dare devil uit te hangen en ging voor chocoladetaart -iets wat ik niet snel doe omdat ik dit vaak tegen vind vallen-  maar waar ik zeker geen spijt van kreeg. Een groot stuk chocoladetaart bedekt met slagroomsoesjes werd voor mijn neus gezet en voor een zoetekauw als ik was dit een hele goede afsluiter van een gezellige en vooral lekkere avond!

portugal-mar-04

Nieuwsgierig geworden? Via Social Deal kun je nu genieten van een 3-gangendiner van de chef (met keuze uit vlees, vis of vega) bij Portugal Mar voor maar €14!

*Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking met Social Deal, lees hier mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *