Persoonlijk: terugblik op 2016

De laatste week van 2016 is weer aangebroken en dat is dan meteen een mooi moment om even terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat is er allemaal gebeurt? Liep het zoals verwacht of totaal niet? Een klein blikje in wat 2016 voor mij was deel ik hier en ik kan je vertellen; het was een heel verhelderend jaar!

De toch niet zo perfecte baan.

2016 begon enorm positief, ik was zo ontzettend blij met mijn nieuwe baan bij Prenatal. 1 januari was mijn eerste werkdag en wat had ik hier zin in! Een leuke winkel, (voornamelijk) leuke mensen en ΓΌberhaupt weer werk na 9 maanden zoeken. Na een paar weken kwam ik er echter al achter dat deze baan misschien toch niet helemaal de baan voor mij was.

Hoe leuk het werk op zich ook was, ik werd er doodongelukkig van. Vaak was ik laat thuis (want iedere dag open tot 20.00) of miste ik de weekenden met mijn gezinnetje. Niets wat ik van te voren niet kon weten natuurlijk maar wel iets waar ik mij enorm in vergist had! De wisselde roosters die je vaak vrij laat te horen kreeg hakte er nogal in, dag sociaal leven en dag gezinsleven, zo voelde het echt. Na maanden twijfelen en avonden huilend thuiskomen hakte we de knoop door; ik ging een andere baan zoeken voor (veel) minder uren en vaste tijden. Best een moeilijke beslissing want dit zou betekenen dat we financieel behoorlijk in zouden gaan leveren. Op dinsdag verstuurde ik mijn sollicitatiebrief en op maandag wist ik dat ik de baan had! Dit had zo moeten zijn! En nu, bijna 6 maanden later kan ik zeggen dat dit de beste beslissing was die ik had kunnen nemen. Geld is handig maar maakt mij absoluut niet gelukkig. Nu ik weer tijd voor mijn gezin heb, mijn ouders kan helpen en er echt voor Fayah kan zijn zit ik weer heerlijk in mijn vel. Ik had Prenatal even nodig om me dat in te laten zien.

Op bloggebied.

Afgelopen jaar is mijn blog aardig gegroeid, hoewel ik niet blog voor geld of bezoekersaantallen is het natuurlijk wel ontzettend leuk om te zien dat er steeds meer mensen de weg naar mijn digitale wereldje weten te vinden (dank dank dank)! Afgelopen jaar kwam het dan ook steeds vaker voor dat ik door bedrijven werd benaderd voor een samenwerking en hierbij heb ik gemerkt dat er voor mij nog heel wat te leren valt! Eens kijken of het “zakelijk zijn” mij in de toekomst beter af gaat haha! 2016 was ook het jaar waarin SchepjeSuiker 1 jaar bestond en ik mezelf verplicht ging voelen om te bloggen. Niemand vroeg dat van mij, alleen ikzelf. Door het “moeten” ging zo nu en dan de lol een beetje van het bloggen af daarom besloot ik in oktober dat ik klaar mee was. Niet met bloggen maar wel met het “moeten”, vanaf die tijd blog ik weer wanneer ik zin heb en ook waarover ik zin heb. Daardoor komen er misschien iets minder artikelen online maar wel artikelen waar ik met plezier aan heb gewerkt.

Als mama.

2016 was als mama een geweldig jaar. Fayah is zo wijs, heeft een geweldig gevoel voor humor en is nagenoeg altijd vrolijk. Een heerlijk meisje om om je heen te hebben. Dat ik nu zo veel tijd thuis mag zijn en dus bij Fayah mag zijn maakt mij zo intens gelukkig! Afgelopen jaar begon mevrouw met dansles, had haar eerste optreden (wat ze mega goed deed en halverwege riep dat ze moest poepen -that’s my girl) en begon op de peuterschool. Hoe trots ik ben valt met geen woorden uit te drukken, mijn meisje, mijn alles.

Kortom was 2016 een enorm leerzaam jaar voor mij, over mij. Het is me zoveel duidelijker geworden wat ik wil maar ook wat ik vooral niet wil. Ik weet nu wat mij echt gelukkig maakt en ook dat daar helemaal niet zo veel voor nodig is.

3 thoughts on “Persoonlijk: terugblik op 2016”

  1. Hoi Marieke,

    Mooi artikel om te lezen! Ik herken je wel dat het plezier in bloggen voorop moet staan in plaats van het “moeten”. Ik vind dat je trouwens erg mooie foto’s maakt, vooral met de taarten, mijn complimenten!
    Creatieve groeten van Lucie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *