Chocolade dessert met pretzels

chocolade dessert met pretzels

chocolade dessert met pretzels

Als ik uit eten ga is een van de eerste dingen die ik doe even een kijkje op de dessertkaart werpen. Hoe lekker ik ook kan eten als het dessert tegenvalt baal ik toch altijd wel een beetje. Waar ik absoluut niet van baal is het recept van dit chocolade dessert met pretzels!

chocolade dessert met pretzels

Eigenlijk zit hier alles in wat lekker is; chocolade cake, chocolademousse, karamel en een heel klein beetje zout, stop alles samen in een glas (beetje netjes stapelen want het oog wil ook wat) en je hebt een perfect dessert!  Voor het gemak heb ik het recept hieronder uitgeschreven en onder aan het recept vind je een handige tip voor als je haast hebt of gewoon geen zin hebt om er wat extra tijd aan te besteden.

Recept Chocolade Dessert met Pretzels (4 personen).

Ingrediënten:
600 ml. slagroom
40 gr. pretzels
100 gr. pure chocola
4 chocolade cupcakes (of plakken cake)
1/4 blik dulce de leche
100 gr. + 2 el. suiker
3 el. water
1 zakje klopfix

Bereidingswijze:
Breek de chocola in stukjes en verwarm dit samen met 200 ml. slagroom au bain marie tot alles gesmolten is en een egaal mengsel ontstaat.
Laat dit helemaal afkoelen (in de koelkast) en mix het dan tot een stevige mousse.
Doe 100 gr. suiker in een ruime pan en giet hier het water op. Breng dit aan de kook en laat het doorkoken tot de suiker begint te kleuren (niet roeren!).
Giet -zodra de suiker aardig gekleurd is- 200 ml. slagroom bij de suiker en roer dit goed door maar let op; dit is erg heet!
Laat de karamelsaus nu volledig afkoelen.
Snij de cupcakes doormidden en leg in ieder glas een stuk cake, dan een lepel chocolademousse, een klodder dulce de leche en wat gebroken pretzels.
Herhaal dit nog een keer, klop dan 200 ml. slagroom met 2 el. suiker en de klopfix stijf en schep een grote lepel slagroom in ieder glas.
Verdeel nog wat karamelsaus over alle glaasjes en eventueel nog wat pretzels en cakekruimels.

Wil je dit nagerecht extra snel klaarmaken? Gebruik dan kant-en-klare chocolademousse en bebogeen als alternatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *