ferrero rocher taart!

recept ferrero rocher taart

Recept voor een heerlijke ferrero rocher taart!

recept ferrero rocher taart

Afgelopen weekend waren de hubster en ik alweer 7 (!) jaar getrouwd! Ieder jaar lijkt het wel weer sneller te gaan en ik kan me nog goed herinneren dat als iemand een relatie langer van dan een jaar had ik dat lang vond en toen was ik zelf “ineens” 7 jaar getrouwd!

recept ferrero rocher taart

Hoewel het natuurlijk niet altijd een groot feest is waren het 7 geweldige jaren en die moesten gevierd worden met een lekkere taart! Het hele weekend maakte we er een feestje van waardoor ik weinig tijd had om een taart te bakken voor de schoonfamilie die we maandag zouden zien. De cake bakte ik daarom een week van te voren en bewaarde ik in de diepvries, de topping draaide ik de avond ervoor in elkaar en zo hoefde ik op de dag zelf de taart alleen nog maar in elkaar te zetten, werkt top als je weinig tijd hebt!

recept ferrero rocher taart

Hoe lekker een ferrero rocher taart is hoef ik je waarschijnlijk niet uit te leggen dus hop door naar het recept!

Recept ferrero rocher taart (ca. 10 personenen).

Ingrediënten:
De cake
200 gr. bloem
40 gr. cacao
280 gr. kristalsuiker
16 gr. bakpoeder
¼ tl. zout
80 gr. boter
240 ml. melk
2 eieren
½ tl. vanille aroma
De crème
200 gr. hazelnootpasta
250 gr. boter
250 ml. melk
snufje zout
225 gr. kristalsuiker
35 gr. bloem
½ tl. vanille aroma
Extra
12 ferrero rocher
bakblik(ken) van 15cm doorsnee

Bereidingswijze:
De cake
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de bloem, cacao, suiker, zout, bakpoeder en boter in een kom en mix tot het zanderig wordt en alle grote stukken boter verdwenen zijn.
Voeg de eieren en vanille toe.
Voeg nu beetje bij beetje de melk toe tot een egaal beslag ontstaat.
Verdeel het beslag over 3 bakblikken en bak ze in 25-30 min. gaar.
(Je kan ook 1 bakblik gebruiken en alle lagen achter elkaar bakken)
De crème
Doe de melk, vanille en zout in een pannetje en zeef hier de bloem bij.
Blijf dit continu roeren en verwarm op middelhoog vuur tot het begint in te dikken.
Voeg dan de suiker toe en blijf goed roeren tot het kookt.
Roer nog ca. 1 minuut goed door.
Haal het pannetje van het vuur en giet de inhoud door een zeef in een kom.
Bedek de crème met vershoudfolie en laat het volledig afkoelen.
Klop de boter los en voeg hier de afgekoelde crème aan toe en mix dit in ca. 5 min. licht en luchtig.
Voeg de hazelnootpasta toe en mix dit ca. 1 minuut.
Het stapelen
Leg de eerst laag cake op een taartschaal en smeer hier een laagje crème op, breek 1 ferrero rocher bal in stukjes en verdeel dit over de taart.
Leg de tweede laag cake erop en verdeel ook hier weer wat crème en een verkruimelde ferrero rocher bal over, leg daarna de laatste laag cake er boven op.
Smeer nu de hele cake in met een laag crème en spuit 10 toeven langs de rand van de taart. Leg op iedere toef een ferrero rocher bal en klaar is je taart!

recept ferrero rocher taart

Deze taart in een andere maat maken? Hier leg ik uit hoe je dat doet.

2 thoughts on “ferrero rocher taart!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *