Een dagje Burgers Zoo

burgers zoo

burgers zoo

Het weerbericht voorspelde een iet wat koude maar mooie zonnige novemberdag en daar vertrokken wij, met z’n drieën richting de dierentuin. De dag dat we alweer 7 jaar getrouwd waren wilden we graag met z’n drieën vieren en daarom kozen we voor de dierentuin, voor Fayah de allereerste keer en voor Don en ik al weer een eeuwigheid geleden. Het weerbericht bleek alleen niet helemaal te kloppen…

Na wat kijken op het wereld weide web kozen we voor Burgers Zoo, een jaar of 15 (of misschien wel 20) geleden was ik daar geweest en kon het me herinneren als een leuke plek dus dat werd hem. De lucht was wat grijzer dan voorspeld en dus gooide ik voor de zekerheid de paraplu en regenhoes voor de kinderwagen in de auto, waarschijnlijk hadden we ze niet nodig maar het kon geen kwaad om ze mee te nemen leek mij. Achteraf was ik maar wat blij dat ik dat deed!

Onderweg veranderende de grijs ogende lucht naar nattigheid op de autoruit en onze hoop dat het in Arnhem droog zou zijn verdween al snel toen we de parkeerplaats opreden. Huppa, dan toch maar die plu en regenhoes voor de dag halen en niet aanstellen, we zijn er, nu blijven we ook.

burgers zoo

burgers zoo

Eenmaal in de dierentuin hadden we totaal geen spijt dat we deze druilerige en koude dag hadden uitgekozen want wat is deze dierentuin “regen-proof”! Bij aankomst hoopten we nog dat het in de middag op zou klaren en dus besloten we om te beginnen bij de “Bush”, een groot overdekt gedeelte waar allerlei dieren te zien zijn en je een lekker drankje en gebakje kan eten tussen alle rondvliegende vogels!

burgers zoo

Het was nog steeds nat en vanuit de Bush liepen we door naar de “Ocean”. De Ocean is een prachtig (overdekt) aquarium waar je langzaam van de branding de diepte van de zee in loopt. Niet alleen Fayah maar ook Don en ikzelf waren onder de indruk van alle mooie kleine maar ook grote vissen, de mooie kleurtjes en de haaien die er zo rustig rondzwommen.

Inmiddels was de regen een beetje minder geworden en gewapend met plu en regenhoes gingen we de “Safari” in, de Safari is buiten en dus kwam hier de plu goed van pas. Wat ik echt super vind aan dit park is dat je op heel veel plaatsen droog kon staan, de meeste dieren gaan met regen vanzelf naar binnen en daar was dan ook meteen een fijne plek gemaakt zodat je uit de wind en zonder nat te worden toch alle dieren kon bewonderen.

burgers zoo

burgers zoo

Rond de middag gingen we wat eten en kon Fayah even lekker rondklimmen in de “Kids Jungle” een binnenspeeltuin waar je als ouder fijn op een bankje een kopje koffie en en broodje kan eten.

burgers zoo

Nadat Fayah zich lekker had kunnen uitleven bekeken we de rest van het park, afwisselend de overdekte delen en de “open” stukken waardoor we het niet koud kregen en we sloten de dag af met een heerlijke warme chocolade melk. Ondanks de regen en de kou (4 graden) was het echt een heerlijke dag, wat was ik blij dat we deze dierentuin gekozen hadden want door de vele overdekte (en warme) plekken kon je alle dieren goed zien en toch niet verlept en bevroren naar huis gaan!

(ps. dit is geen gesponsord artikel, we waren gewoon echt heel enthousiast.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *